Annons

Krävde värden på fler nycklar – dök aldrig upp i domstol

Malmö Hyresvärden vägrade lämna ut fler nycklar till den slarviga hyresgästen som i olika omgångar redan fått ut sex uppsättningar med nycklar. Då vände sig hyresgästen till hyresnämnden för att få ut ytterligare ett par. Men när det väl var förhandling i hyresnämnden dök han aldrig upp.

Några extra nycklar blir det inte för den slarviga hyresgästen. Eftersom han aldrig dök upp när det var dags för förhandling tvingades hyresnämnden att avskriva ärendet. Redan före förhandlingen hade hyresnämnden informerat hyresgästen om att han var tvungen att dyka upp för att de skulle kunna ta ett beslut, ändå kom han inte.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hyresgästen på Seved som om och om igen krävde hyresvärden på nycklar till fastigheten. Själv hävdade han att han hade råkat tappa bort nycklarna medan värden menade att han ägnade sig åt uthyrningsverksamhet av sin lägenhet och det var därför nycklar fortsatte att försvinna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Konflikten inleddes med ett byte av låssystemet i fastigheten för ett år sedan. Systemet byttes ut för att sätta stopp för tjuvar och vandaler som störde i huset. Hyresgästen fick tre uppsättningar med nycklar efter bytet men hävdar att två par blev stulna i tvättstugan. Hyresvärden menar att historien är osannolik och eftersom varken övervakningskameran i tvättstugan filmat något stöld eller hyresgästen över huvud taget bokat någon tvättid ville värden inte lämna ut nya nycklar till hyresgästen. Men efter påtryckningar gav han med sig och hyresgästen fick tre nya par. Nu har alltså även dessa försvunnit och värden satt ner foten. Några fler nycklar ska inte lämnas ut.

 

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.