Annons

Kräver hyresvärd på 100 000 kronor

Växjö Hyresgästföreningen Sydost kräver 100 000 kronor i skadestånd från Campushem i Växjö. Anledningen är brott mot hyresförhandlingslagen.

Vi har tidigare berättat att Hyresgästföreningen Sydost tänker kräva skadestånd av Campushem. Och i fredags var det dags.

Då lämnade Hyresgästföreningen in en ansökan till hyresnämnden. Totalt 100 000 kronor vill föreningen ha för att Campushem höjt hyrorna för flera studenter utan att förhandla, trots att det finns förhandlingsordning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

100 000 kronor låter mycket?

Annons

– Det är ganska många lägenheter som berörs. Vi har hittills fått kännedom om tolv lägenheter så det är inte ens 10 000 kronor per lägenhet, säger Niklas Eriksson, jurist hos Hyresgästföreningen Sydost.

Hyresgästföreningen jobbar just nu med att sammanställa ytterligare två ansökningar till hyresnämnden när det gäller Campushem. Dels en ansökan när det gäller återbetalning av hyra, dels en ansökan om sänkning av hyran.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Campushem äger 110 lägenheter på Stallvägen i Växjö.

Annons

Läs mer: Campushem tar ut 8 000 kronor för 37 kvadratmeter

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.