HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kräver hyresvärd på 100 000 kronor

Växjö Hyresgästföreningen Sydost kräver 100 000 kronor i skadestånd från Campushem i Växjö. Anledningen är brott mot hyresförhandlingslagen.

Vi har tidigare berättat att Hyresgästföreningen Sydost tänker kräva skadestånd av Campushem. Och i fredags var det dags.

Då lämnade Hyresgästföreningen in en ansökan till hyresnämnden. Totalt 100 000 kronor vill föreningen ha för att Campushem höjt hyrorna för flera studenter utan att förhandla, trots att det finns förhandlingsordning.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

100 000 kronor låter mycket?

Annons

– Det är ganska många lägenheter som berörs. Vi har hittills fått kännedom om tolv lägenheter så det är inte ens 10 000 kronor per lägenhet, säger Niklas Eriksson, jurist hos Hyresgästföreningen Sydost.

Hyresgästföreningen jobbar just nu med att sammanställa ytterligare två ansökningar till hyresnämnden när det gäller Campushem. Dels en ansökan när det gäller återbetalning av hyra, dels en ansökan om sänkning av hyran.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Campushem äger 110 lägenheter på Stallvägen i Växjö.

Annons

Läs mer: Campushem tar ut 8 000 kronor för 37 kvadratmeter

Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.