Annons

Kvarteret Kroppkakan åter i blåsvädret

Kalmar Kvarteret Kroppkakan i Lindsdal utanför Kalmar är nedgånget och slitet. Nu larmar hyresgästerna. Värden medger bristerna, men åtgärder kan leda till höjda hyror.

I somras skrev Hem&Hyra om Kroppkakan. Då handlade det om att värden Rikshem hotade alla hyresgäster med uppsägning om de inte tog bort leksaker och studsmattor från gräsmattorna.

Nu är värden återigen i blåsvädret. Den här gången handlar det om fastighetsbeståndets status, nedslitet och i behov av renovering.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Redan när Rikshem 2012 köpte området från Kalmarhem, talades om nedgångna bostäder och renoveringsbehov. Men ingenting har hänt sedan dess och nu slår hyresgästerna larm. Enligt tidningen Östra Småland uppger Rikshem att de är medvetna om det omfattande renoveringsbehovet av 154 lägenheter, där ungefär 30 procent av hyresgäster har korttidskontrakt. 

Annons

Ett möte är nu inplanerat mellan Rikshem och Hyresgästföreningen för att diskutera upprustningen och hur det kommer påverka hyrorna.

Hyresgästerna är oroliga för höjda hyror. Eftersom många hyresgäster har korttidskontrakt saknar de besittningsrätt i sina kontrakt. Det innebär att de inte har förtur på att bo kvar även om de skulle ha råd.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Hyresnivåerna kommer vi överens om tillsammans med Hyresgästföreningen. Det går inte att säga på förhand vad det kommer att kosta. Angående besittningsrätten så är det formen på korttidskontrakt. Man hyr på de förutsättningarna, säger Frida Löwengren, kommunikatör på Rikshem till Östra Småland.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.