HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kvarteret Kroppkakan åter i blåsvädret

Kalmar Kvarteret Kroppkakan i Lindsdal utanför Kalmar är nedgånget och slitet. Nu larmar hyresgästerna. Värden medger bristerna, men åtgärder kan leda till höjda hyror.

I somras skrev Hem&Hyra om Kroppkakan. Då handlade det om att värden Rikshem hotade alla hyresgäster med uppsägning om de inte tog bort leksaker och studsmattor från gräsmattorna.

Nu är värden återigen i blåsvädret. Den här gången handlar det om fastighetsbeståndets status, nedslitet och i behov av renovering.

Läs ocksåFörsta kooperativa trygghetsboendet i Nässjö

Redan när Rikshem 2012 köpte området från Kalmarhem, talades om nedgångna bostäder och renoveringsbehov. Men ingenting har hänt sedan dess och nu slår hyresgästerna larm. Enligt tidningen Östra Småland uppger Rikshem att de är medvetna om det omfattande renoveringsbehovet av 154 lägenheter, där ungefär 30 procent av hyresgäster har korttidskontrakt. 

Ett möte är nu inplanerat mellan Rikshem och Hyresgästföreningen för att diskutera upprustningen och hur det kommer påverka hyrorna.

Hyresgästerna är oroliga för höjda hyror. Eftersom många hyresgäster har korttidskontrakt saknar de besittningsrätt i sina kontrakt. Det innebär att de inte har förtur på att bo kvar även om de skulle ha råd.

Läs ocksåDomstol jagar Blötbergets Fastigheter för vite på 50 000

– Hyresnivåerna kommer vi överens om tillsammans med Hyresgästföreningen. Det går inte att säga på förhand vad det kommer att kosta. Angående besittningsrätten så är det formen på korttidskontrakt. Man hyr på de förutsättningarna, säger Frida Löwengren, kommunikatör på Rikshem till Östra Småland.

Läs också Bostadsbolagets ordförande drar nytta av livet som hyresgäst Anklagades för vanvård - får bo kvar Norrlands jurister ger eleverna lektion i Hemkunskap

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.