HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kvidingebyggen får en 2-årig uppgörelse

Åstorp Det kommunala bostadsbolaget Kvidingebyggen höjer hyran den 1 juli med 0,29 procent i genomsnitt. Hyreshöjningen för nästa år är också klar. Den landar på 0,27 procent.

Förra året valde Kvidingebyggen i Åstorp att inte påkalla någon förhandling med Hyresgästföreningen. Det blev alltså ingen höjning alls.

I år har parterna kommit överens om en tvåårig uppgörelse. Den första juli höjs hyran med 5,33 kronor per kvadratmeter och år vilket motsvarar 0,29 procent i genomsnitt. Parterna kom även överens om 2017 års hyreshöjning som landar på 2,48 kronor per kvadratmeter och år eller 0,27 procent i genomsnitt.

Läs ocksåRekordmånga strandningar i årets skånska hyresförhandlingar

Det är de låga räntorna, den låga inflationen, måttliga taxehöjningar och milda vintrar som gör att hyreshöjningen blev relativt låg.

Annons

Kvidingebyggen har 402 lägenheter.

Läs mer om de skånska förhandlingarna här.

Annons
Läs ocksåI skånska Hyllinge blev husdrömmen hyresrätter
Läs också Nygammal hyreshöjning för Kvidingebyggen Kalixbos krav på 13 procent mer i hyra sågades Hyrorna klara hos KBAB

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.