HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lägenheter tvångsförvaltas i Aneby

Aneby Totalt 16 lägenheter i Aneby tvångsförvaltas just nu efter ett interimistiskt beslut av hyresnämnden.

Köpmansgatan 3 A-E och 5 A-D är just nu under tvångsförvaltning efter beslut i hyresnämnden 19 februari, samma dag som Aneby kommun kom in med ansökan om ett interimistiskt tvångsförvaltande av de aktuella husen som då saknade el och riskerade att få avstängt vatten under dagen.

Tvångsförvaltningen sköts av Aneby bostäder och hyresgästerna i de 16 lägenheterna har både el och vatten sedan beslutet togs. I nästa vecka tar hyresnämnden upp ärendet till behandling, huruvida tvångsförvaltningen ska bestå.

Läs ocksåHem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i mellansverige i topp

Anledningen till att husen måste tvångsförvaltas är, enligt Aneby kommun, att ägaren Folke Ingerlund inte är lämplig som förvaltare när vatten och el, som ingår i hyran, vid flera tillfällen stängts av på grund av obetalda räkningar. Han har inte, enligt kommunen, vidtagit angelägna åtgärder för att bevara sundhet, ordning och skick inom fastigheten, vilket ägaren enligt lag är skyldig att göra.

– Det här ingår inte i vårt normala uppdrag som tillsynsmyndighet men vi har haft en bra kommunikation med Hyresgästföreningen och gjort detta i samarbete med kommunstyrelsen. Vi ansåg att det inte fanns någon annan utväg än att få till ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning. Sedan får vi se vad hyresnämnden beslutar nästa vecka, säger Anebys miljöchef Torbjörn Adolfsson.

Hyresnämnden skriver i sitt interimistiska beslut:

Läs ocksåVärst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

”Eftersom den bristande förvaltningen har medfört avstängd el samt risk för avstängd vattenförsörjning föreligger särskilda skäl att besluta om tvångsförvaltning och utses förvaltare för tiden till dess slutgiltigt beslut meddelas.”

Vi har sökt Folke Ingerlund. Han har inte lämnat in något yttrande till hyresnämnden för att bemöta kommunens ansökan om tvångsförvaltning.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Anklagades för allvarliga störningar – därför får hyresgästen behålla kontraktet Skyllde på att han varit otrogen – slipper bli vräkt Lättnad bland hyresgästerna efter tvångsförvaltningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.