HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lägsta hyreshöjning på flera år i Alingsås

Alingsås Alingsåshem och Hyresgästföreningen hade lätt för att enas i år. Hyrorna höjs med i snitt 0,49 procent nästa år.

Efter två möten kom parterna fram till en överenskommelse. Hyresgästerna hos Alingsåshem får i snitt en hyreshöjning på 0,49 procent nästa år. Magnus Elsing, förhandlare på Hyresgästföreningen, är relativt nöjd med resultatet.

– Det är den lägsta höjningen på flera år. Men vi önskar att vi kommit ännu längre. Vi tycker att det fanns förutsättningar för en oförändrad hyra.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

I första hand har man från Hyresgästföreningens sida pekat på att räntan är låg och att bolaget även i andra avseenden har låga kostnader. 

– Alingsåshem får inga kommunala taxehöjningar inför 2016. Det har även varit milda vintrar vilket gynnat bolaget. 

Ing-Marie Odegren, vd på Alingsåshem, håller med på flera punkter.

Läs ocksåStrandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över"Alingsåshem och Jesper Lissmark, förhandlare på Hyresgästföreningen.

– Så som ränteläget ser ut just nu tycker vi att det är en rimlig överenskommelse. Det var relativt lätt att komma överens i år.

LÄS MER:

Lista över alla yrkanden i Västra Götaland inför 2016.

Läs ocksåMoa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem"Moa Helleberg i Alingsås kan inte riktigt förstå att hon äntligen har en egen lägenhet.

Lista över färdiga uppgörelser i Västra Götaland inför 2016.

Läs också Ulf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram Moa, 25, har Aspergers – snart hemlös i kommunen med skriande bostadsbrist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.