Annons

Laholmshem vill sälja men berättar inte vad

Laholm Det har sedan en tid tillbaka varit känt att Laholmshem avser att sälja ut fastigheter. Men trots annons i Sydsvenskan vill bolaget inte berätta vilka fastigheter det gäller.

För Sydsvenska Dagbladets läsare blev det i dagarna uppenbart att Laholmshem avser att sälja en lägenhetsportfölj. Sammanlagt nio fastigheter med totalt 7000 kvm uthyrbar area erbjöds för intresserade spekulanter. I annonsen står det emellertid inte vilka fastigheter saken gäller, detta trots att den tänkta affären varit känd under en längre tid. När Hem & Hyra kontaktar Laholmshem står det klart varför informationen saknas.

– Det är en blandad kompott med nio bostadsfastigheter i kommunen med 108 lägenheter. I det här läget väljer vi att inte räkna upp vilka dessa fastigheter är, det är med hänsyn till hyresgästerna. Att informera i det här skedet kan störa de boende. Det kan ju trots allt hända att någon fastighet inte blir såld eller att vi väljer att inte sälja, eller att det rent av blir frågan om ett byte. Därför annonserar vi om försäljning av en fastighetsportfölj, säger Magnus Ingvarsson, affärsutvecklare på Laholmshem. 

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Trots att oroliga hyresgäster kontaktat Hyresgästföreningen med frågor, så ser Hyresgästföreningen inte att Laholmshem hade kunnat göra något annorlunda.
– De kan ju egentligen inte gå ut och informera i det här läget för då riskerar det att skapa ännu mer oro. Men så fort de har eventuell köpare så kommer de att presentera dessa för oss, detta för att vi ska kunna ge vårt omdöme. Oavsett vad så kommer vi att göra vårt bästa för att det ska bli en seriös aktör som går in, säger Helena Rasmusson, teamledare vid Hyresgästföreningen.

Även om det handlar om en utförsäljning av allmännyttan, så vill Laholmshems företrädare betona att det inte rör sig om en minskning av beståndet.
– Det har inkommit intressenter, sedan är frågan om det finns köpare bland dessa. För mig är inget sålt innan en signatur är nedtecknad. Viktigt att poängtera är att det inte frågan om att minska beståndet, syftet är att vi ska öka detta men med nya lägenheter. Vi har kontakt med hyresgästföreningen som är informerade om att en försäljning är aktuell, sedan är det givetvis så att man inte kan informera om varje ny händelse i ärendet.    

Annons
Läs också Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.