Annons

Landskrona stad överklagar dom mot skandalfastighet i Landskrona

Landskrona Den 22 augusti upphörde tvångsförvaltningen av fastigheten Delfinen 15 i Landskrona med omedelbar verkan. Nu överklagar Landskrona stad till Svea hovrätt och yrkar på att tvångsförvaltningen ska förlängas i ytterligare tre år.
Foto: Gry Ellebjerg
Nya turer kring förvaltararvodet gällande Delfinen 15 i Landskrona. Anhöriga till fastighetsägaren har lämnat nya inlagor till Svea hovrätt.

Turerna fortsätter kring den skandalomsusade fastigheten Delfinen 15 i Landskrona som ägs av Lars-Erik Persson. Sedan den 1 september 2014 har fastigheten tvångsförvaltats på grund av stora problem med fukt, mögel, dålig ventilation, eftersatt underhåll samt förekomst av skadedjur som vägglöss, kackerlackor och silverfiskar.

Den 22 augusti upphävde hyresnämnden tvångsförvaltningen av fastigheten. Nämnden tyckte inte att det fanns någon risk att Lars-Erik Persson kommer att utöva någon förvaltning av fastigheterna i framtiden. De menade också att inget talar för att den gode mannen skulle missköta förvaltningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har Landskrona stad lämnat in en överklagan till Svea hovrätt. De anser att hyresnämndens beslut är felaktigt och att tvångsförvaltningen ska fortsätt fram till och med den 1 september 2020. De yrkar också på att det kommunala bostadsbolaget i Landskrona ska fortsätta vara särskild förvaltare av fastigheten. Huvudskälet är att Landskrona stad anser att Lars-Erik Persson fortfarande har inflytande över förvaltningen och att ”det inte är visat att hans anhöriga har möjlighet eller avsikt att förvalta Fastigheten på erforderligt sätt.”

Lars-Erik Persson är psykisk sjuk och tvångsomhändertogs förra sommaren (läs mer om det här). En av hans döttrar utsågs tillsammans med sin mor till god man för Lars-Erik Persson. De anhöriga har sedan dess tagit hand om allt som rör hans fastigheter.

Annons
Läs också Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden 14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga" Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.