HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Landskrona stad överklagar dom mot skandalfastighet i Landskrona

Landskrona Den 22 augusti upphörde tvångsförvaltningen av fastigheten Delfinen 15 i Landskrona med omedelbar verkan. Nu överklagar Landskrona stad till Svea hovrätt och yrkar på att tvångsförvaltningen ska förlängas i ytterligare tre år.
Foto: Gry Ellebjerg
Nya turer kring förvaltararvodet gällande Delfinen 15 i Landskrona. Anhöriga till fastighetsägaren har lämnat nya inlagor till Svea hovrätt.

Turerna fortsätter kring den skandalomsusade fastigheten Delfinen 15 i Landskrona som ägs av Lars-Erik Persson. Sedan den 1 september 2014 har fastigheten tvångsförvaltats på grund av stora problem med fukt, mögel, dålig ventilation, eftersatt underhåll samt förekomst av skadedjur som vägglöss, kackerlackor och silverfiskar.

Den 22 augusti upphävde hyresnämnden tvångsförvaltningen av fastigheten. Nämnden tyckte inte att det fanns någon risk att Lars-Erik Persson kommer att utöva någon förvaltning av fastigheterna i framtiden. De menade också att inget talar för att den gode mannen skulle missköta förvaltningen.

Läs ocksåGav sig själva rabatt – sägs upp från hyrd villa

Nu har Landskrona stad lämnat in en överklagan till Svea hovrätt. De anser att hyresnämndens beslut är felaktigt och att tvångsförvaltningen ska fortsätt fram till och med den 1 september 2020. De yrkar också på att det kommunala bostadsbolaget i Landskrona ska fortsätta vara särskild förvaltare av fastigheten. Huvudskälet är att Landskrona stad anser att Lars-Erik Persson fortfarande har inflytande över förvaltningen och att ”det inte är visat att hans anhöriga har möjlighet eller avsikt att förvalta Fastigheten på erforderligt sätt.”

Lars-Erik Persson är psykisk sjuk och tvångsomhändertogs förra sommaren (läs mer om det här). En av hans döttrar utsågs tillsammans med sin mor till god man för Lars-Erik Persson. De anhöriga har sedan dess tagit hand om allt som rör hans fastigheter.

Läs också Tände eld på sin grannes dörr - nu får han avslag i hovrätten Hyresgästerna från Vita Björn förlorade i hovrätten Dom: Skandalvärd förlorar förvaltningen av sitt hus Jörgen vann hyresstriden mot värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.