Annons

Landskronavärden höll sig borta …igen

Landskrona Hyresgästen skulle möta sin värd i hyresnämnden men av det blev det inget. Hyresvärden uteblev, och det är inte första gången.

Hyresgästen berättade på onsdagen om sin boendesituation för hyresnämnden.

− Det luktar mycket i hela lägenheten, vi måste ha fönstren öppna hela tiden, och eftersom vi har barn kan vi bara ha dem lite öppet, berättade han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han berättade vidare om tapeter som lossnar, hyllor som inte finns, hål i väggen, spruckna fönster, lösa eluttag, sprickor i taket och små ”maskar” i köket.

Det var en part som saknades i mötessalen, hyresvärden. Och det är inte första gången han håller sig borta. Bland annat har han kallats till förhandlingar angående tvångsförvaltning av ett annat av hans hus, men inte kommit. Mer om det kan du läsa här.

Annons

Anne-Marie Svärd Andersson vid Hyresgästföreningen är hyresgästens ombud och hon tycker att värdens frånvaro talar till hyresgästens fördel.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

− Bland annat visar det att han inte bryr sig, säger hon.

Hyresgästföreningen har ansökt om ett åtgärdföreläggande, det vill säga ett beslut där hyresvärden åläggs att åtgärda bristerna.

−  Lägenhetens underhåll är kraftigt eftersatt. Det är värsta är nog ventilationen, den unkna luften, säger Anne-Marie Svärd Andersson.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Hyresnämndens beslut kommer den 23 maj.

Mer om hyresvärden och det aktuella fallet kan du läsa här:
Tvingas leva i ”råttbo”- hyresvärden med på Svarta listan

Fakta: Åtgärdsföreläggande

Åtgärdsföreläggande innebär att hyresvärden måste åtgärda vissa brister i huset inom en viss tid. Ibland kan det kopplas till böter, vite, om felen inte blir åtgärdade.

Tvångsförvaltning innebär att hyresvärden måste lämna över hela ansvaret för fastigheten till en annan förvaltare, som tar in hyrorna och sköter huset, vanligtvis i tre år.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.