Annons

Långdragen process om skandalhus i Landskrona

Landskrona Turerna har varit många och har under veckan blivit fler. Hyresgästerna i skandalhusen i Landskrona får fortsatt vänta på beslut om tvångsinlösning och åtgärdsförelägganden.

Besvär med råttor har varit ett återkommande problem i skandalhuset på Timmermansgatan i Landskrona. Redan 2013 kontaktades Hyresgästföreningen och i februari beslutade hyresnämnden om två åtgärdsförelägganden mot värden. Ett beslut som denne överklagade. Då överklagan inte höll måttet och därför inte ansågs komplett fick värden till den 7 april på sig att inkomma med kompletteringar. På givet datum inkom dessa till Svea hovrätt och därmed får hyresgästerna fortsatt vänta på ett beslut och eventuell lösning.

Samma privata värd står som ägare till den skandalomsusade fastigheten på S:t Olovsgatan i Landskrona, vars tvångsinlösen fastslagits i Mark- och miljödomstolen i Växjö. En unik dom i Sverige som Hem & Hyra berättade om i februari. Fukt, mögel, dålig ventilation och skadedjur är några av hyresgästernas problem. Nu står det emellertid klart att ägaren till fastigheten har till och med den 20 april på sig att överklaga beslutet till Högsta domstolen. Därmed får hyresgästerna även i denna fastighet vänta på slutgiltigt besked.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Här gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.