HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Läxor + basket = sant

Göteborg Vill du spela så måste du göra läxorna också. Ett nytt samarbete mellan Hyresgästföreningen och Hammarkullens basketklubb ska locka fler unga i stadsdelen att plugga vidare.
Foto: Gustaf Görfelt
Spelarna i Hammarkullens basketklubb får hjälp med både läxor och träning av Hanna Johansson, elitbasketspelare.

Innan träningen är det obligatorisk läxläsning i Hyresgästföreningens lokaler för spelarna i Hammarkullens basketklubbs pojk- och flicklag. Emela Durmo Bojic och Maram Hammami är där och pluggar.

– Jag tycker att jag får mer gjort här än i skolan, säger Emela.

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

Chalmersstudenter handleder ihop med Hanna Johansson, elitbasketspelare som även pluggar kultur- och mediegestaltning.

– Alfredo Torrez från Hyresgästföreningen kontaktade mig om det här projektet. Idén är att hjälpa ungdomar till högre studier. Basketen blir en sporre, säger Hanna Johansson, som också assisterar med själva basketträningen.

Läxprojektet kallas ”Tänk stort & Play” och är en del av den treåriga satsningen ”Tillsammans i Hammarkullen”. Planer finns på att försöka skapa samarbete även med andra idrottsklubbar.

Läs ocksåSänkt betyg för hyresvärdar i VästsverigeBostadsområde med skylten "Välkommen till Södra Lövgärdet. Victoria Park."

– Fast alla kanske inte har det så lätt hemma, är de väldigt ambitiösa här, konstaterar Hanna Johansson.

Läs också Sidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen Läxhjälp prio när hyresgäster i Biskopsgården får bestämma Hundträffen skapar sammanhållning i Rannebergen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.