Annons

Hyresgäst vägrar hjälpa värden utrota vägglöss – sägs upp

Malmö Hyresgästens lägenhet är angripen av vägglöss. Trots det släpper han inte in saneringsfirman. Ett år har gått och vägglössen blivit allt fler. Nu har hyresvärden fått nog.
Foto: Anticimex

Redan för ett år sedan upptäcktes vägglössen i lägenheten i Malmö. En saneringsfirma anlitades för att få bukt med problemen och saneringen inleddes. Saneringsfirman har sedan återvänt till lägenheten ytterligare 14 gånger. Vid majoriteten av besöken har de inte blivit insläppta utan besöken har registrerats som så kallade ”bomkörningar”.

Hyresgästen har vid de tillfällena inte heller svarat i telefon. Ett par gånger har hyresgästen förvisso varit hemma men inte velat samarbeta eller förberett lägenheten på det sätt som krävs för att man ska kunna genomföra en sanering. Det hävdar hyresvärden MKB som nu har fått nog och säger upp hyresgästen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Genom att inte medverka till saneringarna av lägenheten har antalet vägglöss nu ökat. Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden har graden av skadedjur nått högsta nivå, ”aktivitet 3”, efter att från början var på nivån ”aktivitet 1”. Hyresgästen har fått flera varningsbrev av hyresvärden. Värden har bland annat hotat med att kontakta kronofogden för att få tillgång till lägenheten, utan att det har hjälpt. Hyresvärden vill riva kontraktet och har lämnat in en ansökan om det till hyresnämnden.

Annons
Läs också Så spreds vägglöss i flerfamiljshuset - demenssjuk tvingas flytta Rickard och Birgitta fick skulden för vägglöss – tvingas flytta: "Vart ska vi ta vägen?" Lulebo: De har orsakat spridning i hela huset Kan vräkas efter 27 år - satte ut möbler fulla med vägglöss i trapphuset Vägglössen kröp på väggar och tak – ändå slog mannen inte larm: ”Extrema mängder”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.