HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lulebo får 10 miljoner i skadestånd

Luleå Byggföretaget Platzer ska betala över 10 miljoner i ersättning till Lulebo för fuktskador i takkupor.

Fallet sträcker sig 17 år bakåt i tiden.

När 219 bostadshus byggdes i Hertsön och Porsön på 1970-talet orsakade konstruktionen fuktskador i takkupor. Platzer bygg ville inte ta sitt ansvar vilket då bekostades av den kommunala bostadsstiftelsen.

Läs ocksåHär är kraven du kan ställa på din värd inför renoveringen: ”Ingen rätt till evakueringslägenhet”Stamrenoveringar av kök och badrum brukar upplevas som särskilt påfrestande för hyresgäster.

Platzer ville inte betala för de påstådda felen och fick först rätt i en mellandom i Luleå tingsrätt och senare också i hovrätten.

Men i högsta domstolen blev det stopp – Platzer dömdes som ansvarigt.

Luleå tingsrätt har meddelat domen när det gäller ersättningen i tvisten. Platzer ska betala 5,4 miljoner i ersättning och 4,7 miljoner i ränta till Lulebo. Dessutom ska företaget betala rättegångskostnaderna på 3,8 miljoner kronor.

Läs ocksåFör stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder"

Detta enligt tidningarna NSD och Norrbottenskuriren.

Läs också Efter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Det regnade in i sovrummet – hyresgäst får nära 90 000 kronor i ersättning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.