HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lysande festival i Umeå

Umeå Nu lyser det igen runt om i Umeå. Bostadens ljusfestival Höstljus har öppnats för fjärde året i följd.
Foto: Bostaden AB
Här hittar du årets Höstljus.

Det är alltså fjärde året i rad som Bostaden placerar ut olika ljusinstallationer i fem av bolagets områden. Arrangemanget heter Höstljus och har blivit en mycket uppskattad tradition.

Förra året hörde hyresgäster i Holmsund av sig och ville få en del av festivalen där. Det tog Bostaden fasta på och i år är även en plats i Holmsund en del av Höstljuset. Övriga platser är Mariedal, Öbacka strand, Väst på stan och Böleäng.
– Bostadens Höstljus är det roligaste jobbet jag har på hela året! Vi på UST får möjlighet att testa lite nya saker och i år blir det extra roligt att få sprida lite ljus i Holmsund, säger Robert Arnlund, projektledare på Umeå Scenteknik som är Bostadens totalentreprenör vid ljusfestivalerna.

Läs ocksåGratis läxhjälp i Tuve

All belysning är LED och så mycket material från förra året som möjligt återanvänds. På kartan ser du var de olika installationerna är placerade. För att så många som möjligt ska kunna ta del av installationerna går det att se dem från bilen, skriver Bostaden i ett pressmeddelande.

Fakta: Här finns ljusen

Upplysning, Rådjursvägen, Marieberg
Colour and Play, Solskenet, Holmsund
Hippie van Mural, Kvarnvägen ut mot Storgatan, Väst på stan
Eldklotsporten, Storgatan 118–120, Öbacka strand
Fire & Ice, Tranbärsvägen 2 och 4, Böleäng

Läs också Usel snöröjning hos Förbo upprör Hyresgäster fixar nya mötesplatser i Nödinge Jättetält kan minska trafikbuller vid bostäder Sanna Nilssons frågor till Valbohems nye vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.