Annons

Lysande festival i Umeå

Umeå Nu lyser det igen runt om i Umeå. Bostadens ljusfestival Höstljus har öppnats för fjärde året i följd.
Foto: Bostaden AB
Här hittar du årets Höstljus.

Det är alltså fjärde året i rad som Bostaden placerar ut olika ljusinstallationer i fem av bolagets områden. Arrangemanget heter Höstljus och har blivit en mycket uppskattad tradition.

Förra året hörde hyresgäster i Holmsund av sig och ville få en del av festivalen där. Det tog Bostaden fasta på och i år är även en plats i Holmsund en del av Höstljuset. Övriga platser är Mariedal, Öbacka strand, Väst på stan och Böleäng.
– Bostadens Höstljus är det roligaste jobbet jag har på hela året! Vi på UST får möjlighet att testa lite nya saker och i år blir det extra roligt att få sprida lite ljus i Holmsund, säger Robert Arnlund, projektledare på Umeå Scenteknik som är Bostadens totalentreprenör vid ljusfestivalerna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

All belysning är LED och så mycket material från förra året som möjligt återanvänds. På kartan ser du var de olika installationerna är placerade. För att så många som möjligt ska kunna ta del av installationerna går det att se dem från bilen, skriver Bostaden i ett pressmeddelande.

Annons
Fakta: Här finns ljusen

Upplysning, Rådjursvägen, Marieberg
Colour and Play, Solskenet, Holmsund
Hippie van Mural, Kvarnvägen ut mot Storgatan, Väst på stan
Eldklotsporten, Storgatan 118–120, Öbacka strand
Fire & Ice, Tranbärsvägen 2 och 4, Böleäng

Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Ofrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.