Annons

Malmö får dåligt betyg av fastighetsägarna

Skåne Malmö får dåligt betyg av fastighetsägarna. Staden hamnar näst sist av nio skånska kommuner i Fastighetsägarföreningens årliga undersökning av företagsklimatet.

Fastighetsägarna Syd har intervjuat 641 fastighetsägare om förutsättningarna för att bedriva fastighetsverksamhet i kommunerna. Undersökningen tittar på allt från allmäna kommunikationer och sophanteringskrav till hur kontakten med kommunens tjänstemän och politiker fungerar.

Bäst sammantaget betyg får Ängelholm följt av Landskrona och Hässleholm. Bara Kristianstad får ett sämre resultat än Malmö bland de nio undersökta kommunerna. Det är framför allt Malmö kommuns handläggningstid av plan- och byggärendensom drar ner betyget. Här finns ett betydligt större missnöje bland fastighetsägarna jämfört med för ett par år sedan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men samtidigt är framtidstron bland fastighetsägarna stor. 78 procent av av de tillfrågade fastighetsägarna i Malmö menar att förutsättningarna för att driva en lönsam fastighetsverksamhet inom kommunen är goda. I Lund tror 73 procent på fortsatt lönsamhet medan de mest pessimistiska fastighetsägarna i Skåne återfinns i Ystad. Här tror  endast 64 procent på framtiden.

Annons
Läs också Skiljemannens beslut: Tusentals helsingborgare får hyreshöjning med 5,3 procent De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen 12 000 lägenheter i norra Skåne får en procent i hyreshöjning Full fart på hyresförhandlingar i Blekinge Hyresgästföreningen i Skåne är kritisk mot höga hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.