HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Man häktad efter bedrägerier på Blocket

Karlstad 22-åringen som i över två månader misstänks ha lurat bostadssökande i Karlstad med falska annonser på Blocket är häktad. Det efter att han självmant gått till polisen. Han misstänks ha fått tag på över 100 000 kronor genom att lura personer i jakt på ett hem.
Foto: Anna Rytterbrant
Kerstin Samuelsson är en av dem som råkat ut för Blocketbedragaren.

Strax före jul förra året avslöjade Hem & Hyra genom ett tips från en läsare hur en 22-årig man i Karlstad verkade ha satt i system att lura människor i behov av bostad.

Det var inga problem för polisen att lista ut vem han var, eftersom den misstänkte mannen uppgett både sitt personnummer och telefonnummer till dem han lurat. Att lämna ut sina personuppgifter har varit en del i skojeriet eftersom han på så sätt invaggat de bostadssökande i en känsla av trygghet.

Läs ocksåBostadsbedragare lurar även Blocket

Enligt polisen Ann Saxerud på bedrägerienheten inom polisregion Bergslagen, har minst 20 polisanmälningar gjorts mot den misstänkte mannen. Det rör sig om över 100 000 kronor som han ska ha lurat till sig via Blocketannonser på lägenheten i Karlstad och senare även annonser i Stockholm. Men man tror att det kan finnas fler.

– Det är inte alla som anmäler, men vi hoppas att de som blivit utsatta gör det, säger Ann Saxerud till Hem & Hyra.

Trots att man hade både personnummer och mobilnummer var det inledningsvis svårt att hitta mannen. Han har nämligen falskeligen även skrivit sig på den adress där han påstod att lägenheten han ville hyra ut fanns.

Läs ocksåMisstänkt bedragare bakom Blocket-annons i Karlstad

Men sedan dök mannen plötsligt upp hos polisen självmant efter att ha kallats till ett förhör om bedrägerierna. Nu sitter han häktad på sannolika skäl misstänkt för bedrägeri och försök till bedrägeri.

Enligt tidningen Värmlands folkblad är mannen även misstänkt för flera cykelstölder, försök till utpressning, stöld och olovlig körning.

Hyresgästen Kerstin Samuelsson är en av de bostadssökande som synade bluffen innan hon hunnit föra över pengar till 22-åringen. I stället kontaktade Kerstin Hem & Hyra med sina misstankar och anmälde mannen för försök till bedrägeri.

Läs ocksåKolla din "Attefallshyra" - okända regeln kan sänka den

– Jag tycker att vi alla som anmält gjort en hedervärd insats för att stoppa honom. Nu hoppas jag att alla som drabbats ekonomiskt kan få tillbaka sina pengar också, säger hon till Hem & Hyra.

Läs också Svalt intresse att bygga tillsammans – än så länge Hyresgästerna byggde sitt eget unika hyreshus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.