HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Många anmälningar om brister hos Krylbostäder

Avesta Ärendehögarna på Avesta kommuns miljökontor växer. 42 av dem handlar om brister i Krylbostäders lägenheter. Klagomålen gäller fukt, mögel, skadedjur och dålig ventilation bland annat.
Avesta kommun har i dag fått in 42 anmälningar om brister i KrylBostäders lägenheter. Fukt och mögel är vanliga problem. (Arkivbild från en av lägenheterna.)

Hyresgästföreningen genomför just nu besiktningar av lägenheter i Krylbo och Karlbo och säkert kommer även det att öka på antalet ärenden på miljökontoret.

Claes Pile.

Claes Pile, miljöchef i Avesta, arbetar just nu med att försöka ta ett helhetsgrepp på problemen i Krylbo och Karlbo. Kommunen och Hyregästföreningen har ett informationsutbyte och rapporterna om brister är många.

Kommunens tjänstemän har bland annat besökt en fastighet där takstolarna håller på att ge med sig och hålls ihop med spännband.

– Det är uppenbart att det handlar om att underhållet varit eftersatt under lång tid, säger Claes Pile.

Hyresgästföreningen har en vilande ansökan om tvångsförvaltning liggande hos hyresnämnden i Västerås. Den skickades in när hyresgäster i slutet av januari riskerade att bli utan vatten eftersom Krylbostäder inte betalat sina räkningar. När de betalade och hyresgästerna fick behålla vattnet lät föreningen ansökan övergå till att bli vilande. Läs mer här.

Läs ocksåSeniorboende startar lokal föreningen i Vetlanda

Hem & Hyra har bett Krylbostäders vd Christian Kirkman-Möller om en kommentar.

Läs också Hundratals fick lämna sina hem vid storbrand i Skövde Norrlands medlemmar fick hjälp värt miljoner Därför tappar norra Skåne medlemmar Stort intresse för nya hyresrätter i Skillingaryd 

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.