Annons

Många anmälningar om brister hos Krylbostäder

Avesta Ärendehögarna på Avesta kommuns miljökontor växer. 42 av dem handlar om brister i Krylbostäders lägenheter. Klagomålen gäller fukt, mögel, skadedjur och dålig ventilation bland annat.
Avesta kommun har i dag fått in 42 anmälningar om brister i KrylBostäders lägenheter. Fukt och mögel är vanliga problem. (Arkivbild från en av lägenheterna.)

Hyresgästföreningen genomför just nu besiktningar av lägenheter i Krylbo och Karlbo och säkert kommer även det att öka på antalet ärenden på miljökontoret.

Claes Pile.

Claes Pile, miljöchef i Avesta, arbetar just nu med att försöka ta ett helhetsgrepp på problemen i Krylbo och Karlbo. Kommunen och Hyregästföreningen har ett informationsutbyte och rapporterna om brister är många.

Kommunens tjänstemän har bland annat besökt en fastighet där takstolarna håller på att ge med sig och hålls ihop med spännband.

Annons

– Det är uppenbart att det handlar om att underhållet varit eftersatt under lång tid, säger Claes Pile.

Hyresgästföreningen har en vilande ansökan om tvångsförvaltning liggande hos hyresnämnden i Västerås. Den skickades in när hyresgäster i slutet av januari riskerade att bli utan vatten eftersom Krylbostäder inte betalat sina räkningar. När de betalade och hyresgästerna fick behålla vattnet lät föreningen ansökan övergå till att bli vilande. Läs mer här.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra har bett Krylbostäders vd Christian Kirkman-Möller om en kommentar.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.