HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Många berörs av mordet

Boxholm Inte bara de anhöriga, eller de inblandade, berörs när det sker ett mord i ett hyreshus. Även grannar och hyresvärd påverkas. Som i Boxholm.

– Vi har haft folk som jobbat hela helgen, ända sedan vi fick veta vad som hade hänt.

Det säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

Läs ocksåSläkting till dömd styckmördare åtalas för hot mot hyresvärd: ”Ni bråkar med jävligt fel familj”Ett bevarat meddelande till hyresvärdens flickvän från 1 februari i år utgör bevisning i åtalet mot den före detta hyresgästen.

Det var under natten mot lördagen som en man påträffades död i en lägenhet på Dalgårdsgatan i Boxholm. Polisen misstänkte direkt att han blivit mördad och en utredning inleddes.

Parallellt med polisen har också personal från Boxholmshus, som äger fastigheten, funnits på plats.

Annons

– Det har handlat om att finnas till hands för hyresgästerna. Vi kallade också in kommunens Posomgrupp, säger Fredrik Noaksson.

Läs ocksåHär håller solceller nere hyrorna

Huslängan, som har 24 lägenheter, spärrades delvis av men enligt Fredrik Noaksson ska de närmaste grannarna ändå haft tillgång till sina lägenheter hela tiden.

– Vi har inte behövt ordna fram annat boende åt någon. Nu är avspärrningen dessutom borttagen, säger han.

Eftersom förundersökningen pågår har han och övrig personal på Boxholmshus fått instruktioner av polisen om vad de får säga, och inte. Fredrik Noaksson avböjer till exempel att svara på frågan om den döde är samma person som hyrde lägenheten.

Annons
Läs ocksåCorona försenar nya lägenheter

– Polisen sköter sin utredning, det ska vi inte lägga oss i. Det är förstås beklagligt när någonting sådant här inträffar.

Tre personer greps och anhölls på lördagen misstänkta för inblandning i mordet. Enligt P4 Östergötland har en av dem släppts under måndagen.

Fakta: Posom

Posom står för psykiskt och socialt omhändertagande. De flesta av landets kommuner har Posomgrupper som är beredda att rycka in vid krissituationer. Grupperna består oftast av personal från räddningstjänst, socialtjänst, skolan, kyrkliga samfund med mera.

Läs också Ungt par hyrde ut rum – mamman mördad av hyresgästen Fler vill bo i nybyggt i Boxholm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.