HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Måste flytta efter störningar och obefogade orosanmälningar

Göteborg Göteborgaren gjorde flera grundlösa orosanmälningar om barnmisshandel mot grannfamiljen – som till slut såg sig tvungna att flytta. Nu blir kvinnan av med hyreskontraktet efter beslut från Svea hovrätt.
Foto: Ben Wicks/Unsplash
Hyresgästens sju orosanmälningar om grannarnas barnmisshandel bedömdes som obefogade. Inte heller polis och ambulans som ryckte ut vid en påstådd pågående misshandel hittade något som tydde på att det fanns fog för anmälan. Barnen på bilden har inget med ärendet att göra.

I över ett år anklagade hyresgästen i västra Göteborg grannfamiljen för störningar, trakasserier och barnmisshandel. Sju gånger vände hon sig också till socialtjänsten med orosanmälningar. De bedömdes inte som trovärdiga.

Inte heller andra larm från kvinnan visade att det fanns något att larma om. Däremot stod det klart att kvinnan själv störde genom att skrika och banka i väggar och tak.

Läs ocksåHård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne"

När hyresnämnden tog upp fallet vittnade grannen om obehaget när poliser stormade in i lägenheten och hur alla orosanmälningar till socialen påverkade familjen. Förhållandena var så outhärdliga att familjen inte såg att de skulle kunna bo kvar.

Hyresnämnden gav hyresvärden rätt att säga upp kontraktet, vilket Hem & Hyra tidigare berättat. Kvinnan ställde sig frågande till värdens uppgifter och drev frågan till nästa instans, Svea hovrätt.

Men hovrätten delar hyresnämndens bedömning. Kvinnan måste flytta genast. Beslutet går inte att överklaga. Grannfamiljen valde att flytta redan innan hovrätten prövade ärendet.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna
Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.