Annons

Mediebolag blir hyresvärd

Linköping Från nyheter till bostäder. NTM-koncernen, som äger majoriteten av dagstidningarna i länet, planerar att bygga hyreslägenheter i Linköping. Det rapporterar Corren.

Det är en parkeringsplats på Kungsgatan i anslutning till huset där Corren har sin redaktion som kan bebyggas. Enligt Corren togs de första stegen redan 2007 då man ansökte om att få ändra detaljplanen för att möjliggöra nybyggnation.

Jan Eric Johansson, ekonomichef inom NTM-koncernen, säger till Corren att förhoppningen är att bygget kan dra i gång 2017 med inflyttning två år senare. 40-50 nya lägenheter kan det bli, fördelade på två hus.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Huvudskälet till det här är att vi har tittat på hur vi ska placera våra pengar. Vi uppskattar att det är en bra investering att äga hyresfastigheter och sedan har vi den här möjligheten att bygga”, säger Jan Eric Johansson till Corren.

Annons
Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik" Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.