Annons

Medlemstapp för Hyresgästföreningen i Västmanland

Västmanland Hallå där ... Jimmy Rödlund, chef för värvningsenheten i region Aros-Gävle. Regionen har tappat medlemmar, varför då?

Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, där Västmanland ingår, tappade 90 medlemmar i fjol. Varför då?
– Tappet beror bland annat på att arbetslösheten är relativt hög i länet.

Västerås förlorade 214 medlemmar?

– Ja, och det beror på att vi inte har något bra avtal med Mimer, vi kommer helt enkelt inte in i deras fastigheter och då kan vi inte ringa på hos hyresgästerna och berätta om föreningen.

I Uppsala har det gått betydligt bättre, över 400 nya medlemmar, vad beror skillnaden på?

 – Vi har ett bra avtal med Uppsalahem och har värvat framgångsrikt i där. Arbetslösheten är låg i Uppland och medlemsavgiften är inget problem för de flesta. Dessutom tror jag att många i Uppsala har insett att vi verkligen kan hjälpa till när dyra renoveringar och annat är på gång.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.