Annons

Medlemstapp för Hyresgästföreningen i Västmanland

Västmanland Hallå där ... Jimmy Rödlund, chef för värvningsenheten i region Aros-Gävle. Regionen har tappat medlemmar, varför då?

Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, där Västmanland ingår, tappade 90 medlemmar i fjol. Varför då?
– Tappet beror bland annat på att arbetslösheten är relativt hög i länet.

Västerås förlorade 214 medlemmar?

– Ja, och det beror på att vi inte har något bra avtal med Mimer, vi kommer helt enkelt inte in i deras fastigheter och då kan vi inte ringa på hos hyresgästerna och berätta om föreningen.

I Uppsala har det gått betydligt bättre, över 400 nya medlemmar, vad beror skillnaden på?

 – Vi har ett bra avtal med Uppsalahem och har värvat framgångsrikt i där. Arbetslösheten är låg i Uppland och medlemsavgiften är inget problem för de flesta. Dessutom tror jag att många i Uppsala har insett att vi verkligen kan hjälpa till när dyra renoveringar och annat är på gång.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.