HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Medlemstapp för Hyresgästföreningen i Västmanland

Västmanland Hallå där ... Jimmy Rödlund, chef för värvningsenheten i region Aros-Gävle. Regionen har tappat medlemmar, varför då?

Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, där Västmanland ingår, tappade 90 medlemmar i fjol. Varför då?
– Tappet beror bland annat på att arbetslösheten är relativt hög i länet.

Västerås förlorade 214 medlemmar?

– Ja, och det beror på att vi inte har något bra avtal med Mimer, vi kommer helt enkelt inte in i deras fastigheter och då kan vi inte ringa på hos hyresgästerna och berätta om föreningen.

I Uppsala har det gått betydligt bättre, över 400 nya medlemmar, vad beror skillnaden på?

 – Vi har ett bra avtal med Uppsalahem och har värvat framgångsrikt i där. Arbetslösheten är låg i Uppland och medlemsavgiften är inget problem för de flesta. Dessutom tror jag att många i Uppsala har insett att vi verkligen kan hjälpa till när dyra renoveringar och annat är på gång.

Annons
Annons
Läs också Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.