Annons

Miljörum stängs efter sopslarv

Boxholm Hyresgästernas sopslarv får konsekvenser. Nu har hyresvärden Boxholmshus fått nog och stänger ett miljörum och ett grovsoprum.

Det är miljörummet vid Bjursdalsvägen 13 och grovsoprummet på Dalgårdsgatan 3 som bommas igen. Åtminstone tillfälligt.

– Det har varit misskötsel och det slängs allt möjligt som inte ska vara där. Framför allt är det hushållsavfall som har hamnat fel, säger Anna Erkers, bovärd och städledare hos Boxholmshus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Miljörummen är till för återvinning av till exempel plastförpackningar och tidningar.

– Det är en service vi har för våra hyresgäster så att de ska slippa att ta sig till återvinningsstationen, säger Anna Erkers.

Men när hushållssopor hamnar bland det som ska återvinnas uppstår problem.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Det finns risk för dålig lukt och ohyra och för att behållarna ska kunna tömmas måste vi städa och rensa flera gånger i veckan. Den tiden hade vi kunnat lägga på annat i stället.

Annons

Boxholmshus har fler miljö- och grovsoprum, men det är bara på de här adresserna som bolaget har upplevt problem i större omfattning.

Vad beror slarvet på?

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

– Ingen aning.

Har ni vidtagit några åtgärder tidigare?

– Ja, vi har satt upp lappar där vi förklarar vad som gäller. Men det har inte hjälpt, säger Anna Erkers.

I bland annat Mjölby har det kommunala bostadsbolaget infört kameraövervakning i vissa miljörum. Är det något ni planerar att göra?

Annons

– Vi har inte diskuterat den frågan, men vi ska ha ett möte snart om det här och försöka komma fram till en bra lösning.

Själv tror hon att ännu mer information kan behövas.

– Jag hoppas att vi kan komma på någon bra metod att komma tillrätta med det här så att vi kan öppna igen snart. Det är bra för framför allt äldre och dem som inte har bil att det finns återvinning i bostadsområdet, säger Anna Erkers.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.