Annons

Mimer skaffar egen vindkraft

Västerås Det kommunala bostadsbolaget Mimer investerar i ett vindkraftverk i Mora kommun. Genom affären räknar Mimer med att kunna sänka elkostnaderna.

Mimer och O2 Vindkompaniet har tecknat förvärvsavtal om ett vindkraftverk i den norra delen av Mora kommun. På så vis får bolaget egen förnybar el till självkostnadspris. Investeringen i ett vindkraftverk ska ge Mimer ett lågt och förutsägbart elpris under mer än 20 år.

Den genomsnittliga årsproduktionen väntas motsvara ungefär 40 procent av Mimers elförbrukning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mimers vindkraftverk kommer att ingå i en vindkraftspark med totalt nio kraftverk.

– Klimat- och miljöfrågan är oerhört viktig för oss. Att ta ansvar för kommande generationer är ett måste och det känns därför mycket bra, både ur ett miljö- och ekonomiskt perspektiv, att vi nu har investerar i ett eget vindkraftverk, säger Mimers vd Fredrik Törnqvist i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.