HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mimer skaffar egen vindkraft

Västerås Det kommunala bostadsbolaget Mimer investerar i ett vindkraftverk i Mora kommun. Genom affären räknar Mimer med att kunna sänka elkostnaderna.

Mimer och O2 Vindkompaniet har tecknat förvärvsavtal om ett vindkraftverk i den norra delen av Mora kommun. På så vis får bolaget egen förnybar el till självkostnadspris. Investeringen i ett vindkraftverk ska ge Mimer ett lågt och förutsägbart elpris under mer än 20 år.

Den genomsnittliga årsproduktionen väntas motsvara ungefär 40 procent av Mimers elförbrukning.

Läs ocksåDvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia

Mimers vindkraftverk kommer att ingå i en vindkraftspark med totalt nio kraftverk.

– Klimat- och miljöfrågan är oerhört viktig för oss. Att ta ansvar för kommande generationer är ett måste och det känns därför mycket bra, både ur ett miljö- och ekonomiskt perspektiv, att vi nu har investerar i ett eget vindkraftverk, säger Mimers vd Fredrik Törnqvist i ett pressmeddelande.

Läs också Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Solgård i Tranemo ska bli snyggt, fräscht och tryggt för alla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.