Annons

Mingel och söta namn lockade

Gävle Ett femtiotal personer kom till det informations- och samrådsmöte som kommunen och Gavlegårdarna höll i veckan om det nya bostadsområdet på gamla Läkeroltomten. Förutom minst 600 lägenheter ska här också finnas plats för förskola och affärer, men vad ska gatorna heta?
Foto: Lena Mattsson
Intresset för de blivande lägenheterna på gamla Läkerolfabrikens område är stort. 600 lägenheter ska byggas här.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om de många turerna runt vad som ska byggas på den före detta Läkeroltomten. Att det skulle byggas bostäder togs det beslut om redan 2014 men när Gävle fick ny politisk regim ville de nytillträdda Allianskommunalråden göra om hela affären då kommunen köpte industriområdet av Cloetta.

Så blev det dock inte utan kommunala Gavlegårdarna fick fortsätta att styra projektet. Läs mer här.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu börjar området ta form och allmänheten har chansen att säga sitt fram till 21 juni. Ett femtiotal Gävlebor tog chansen att mingla med och ställa frågor till byggare, konsulter och politiker i måndags.

Annons

Mötesdeltagarna fick också chansen att ge förslag på vad gatorna ska heta i det nya området. Att kalla dem Läkerolgatan eller Cloettaallén är inte att tänka på då namnen är skyddade men några av förslagen går ändå åt det söta hållet: Sötsaken och Karamellgatan till exempel.

Gavlegårdarna själva kallar numera projektet för Godisfabriken. I höst ska flertalet av de gamla byggnaderna rivas och byggstarten för bostäderna sker 2018 med planerad inflyttning under 2019.

Annons
Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Förutom Godisfabriken har Gavlegårdarna också byggen på gång i Sätra, tre åttavåningshus med 117 lägenheter och ett trettiotal lägenheter i Hemsta, även det blir ett åtta våningar högt hus.

Läs också Ofrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.