Annons

Mobil lägenhet lyfter bostadsfrågan

Norrtälje På lördag rullar den mobila lägenheten in i Norrtälje. Samtidigt presenterar Hyresgästföreningen sitt bostadspolitiska program för kommunen.

Under våren har Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle turnerat med sin kampanj Bostadslyftet runt om i regionen. På lördag är det dags för ett stopp i Norrtälje, i samband Bomässan som arrangeras av Mötesplats Roslagen i helgen.

Med på turnén följer en mobil lägenhet på 15 kvadrat, inredd som om en ung person bodde där. Till den bjuds press, politiker och allmänhet in för att prata bostadsfrågor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I samband med turnéstoppet presenterar Hyresgästföreningen sitt bostadspolitiska program för Norrtälje. En viktig fråga är den extra ränta som Norrtälje kommun tar ut av Roslagsbostäder, på det lån som bolaget har i kommunens internbank. Om räntepåslaget togs bort skulle Roslagsbostäders hyresgäster kunna få en lägre hyra på 500 kronor i månaden, menar Hyresgästföreningen.

Andra krav är att kommunen underlättar för byggandet av hyresrätter och att byggföretag och fastighetsägare tänker energismart i samband med nybyggnationer och renoveringar.

Annons
Fakta: Hit kommer turnén

28 april Tierp29 april Heby5 maj Norberg12 maj Bålsta27 maj Bollnäs

Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.