HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nattfotboll i sommar – i fler bostadsområden

Örebro Succén med nattfotbollen i Oxhagen, gör att den återkommer - och utökar i sommar. Förutom i Oxhagen blir det nattfotboll Brickebacken och Vivalla.
Det blir en ny sommar med nattfotboll i Oxhagen. Dessutom i Vivalla och Brickebacken.

 

 

Läs ocksåFöräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphusetPolisutryckning med påslagna blåljus.
Förra sommaren startade Hyresgästföreningen i Örebro nattfotboll i Oxhagen för att försöka lugna den oroliga stämning som rått i området. Resultatet blev så bra att Örebro kommun i år bett Hyresgästföreningen att driva nattfotbollen även i sommar – men då även i Brickebacken. Dessutom kommer Örebroandan köra ett liknande koncept i Vivalla.

Även i år kommer Hyresgästföreningen timanställa ungdomar som ska vara ledare i Oxhagen och Brickebacken. Hyresgästföreningen har sökt och fått pengar från fonder och bostadsbolag och kan på så sätt finansiera projektet som beräknas kosta runt 270 000 kronor.

– Det här var en idé som föddes i min tv-soffa framför Agenda och som var tänkt som en engångsgrej. Men resultatet förra året där sommaren blev lugnare och där ungdomar i området växte som förebilder och jag tror att det här är bra för medlemmarna, för de boende och för kommunen, säger Pär Ejdsäter som är verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Örebro.

Även i år blir det nattfotboll i bostadsområden i Örebro.

Årets nattfotboll ska invigas på midsommarafton.

Annons

– Det här är två ganska utsatta områden där de flesta barn kommer från familjer som inte har en stuga eller har möjlighet att åka utomlands på lovet. Många firar inte midsommarafton, men på det här sättet ser vi till att det händer något kul även för dem som inte har vana av att fira, säger Zeljko Ilic som är verksamhetsutvecklare i Örebro.

Trots resultatet förra året, finns det också anledning att vara självkritisk, menar Zeljko Ilic.

Tanken med nattfotbollen var nämligen även att engagera föräldrarna i området och där hoppas man kunna göra bättre i från sig i år.

 

– Det fick åt helvete förra året och vi måste bli bättre på det. Vi engagerade 100-tals barn och ungdomar förra sommaren och fick deras respekt. Men när vi bad föräldrarna om uppmärksamhet, kom inte en enda, säger Zeljko Ilic.

Varför vill ni nå föräldrarna?

– Vi kan göra en sommar lugn med våra aktiviteter,. Men det är bara en sommar. Ska vi förändra på längre sikt – måste vi nå föräldrarna och göra dem mer engagerade över vad som händer i området. Vi kan inte ha barn i 12-13-års åldern som är ute till sent på kvällen och kastar sten. För att förändra sådant, behöver vi nå föräldrarna.

Annons

Vad hoppas du av den här sommaren?

Läs ocksåTrots oro i världen: En fjärdedel av värdarna klarar inte ge dig skyddEn skylt för skyddsrum i förgrunden och en kvinna och en man som kommer ut ur en dörr i bakgrunden.

– Målet är ett vi ska få ihop en engagerad grupp av föräldrar som själva tar initiativ till saker. Att de inför nästa sommar tar kontakt med oss och bad om vår hjälp för att de vill ordna nattfotboll eller något annat i stället för att initiativet kommer från oss eller från kommunen. Allt annat är ett misslyckande från oss, säger Zeljko Ilic.

Läs också Faror på savannen och arga lappar – psykologen om varför vi bråkar i tvättstugan När prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihop Råttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.