Annons

Nattklubb får betala om hyresgäster störs

Örebro ​Hyresgäster har flera gånger anmält att de störs av den höga musiken från Nattklubben Ritz i centrala Örebro. - Det började samma kväll de öppnade, säger Sören Lundqvist som är fastighetschef på Esswege fastigheter.

​Miljönämnden i Örebro har fattat beslut om att nattklubben Ritz ska betala ett löpande vite på 25 000 kronor om de spelar musik som bryter mot Socialstyrelsens riktlinjer.

Annons
Detta sedan hyresgäster som bor i närheten av klubben gång på gång anmält att de störs.
Klubbens chef säger till Nerikes Allehanda att vitet inte är något problem, eftersom de inte spelar musik som bryter mot riktlinjerna.
Men hyresvärden Esswege och hyresgästerna är av annan uppfattning.
– Det är synd om hyresgästerna, de kan inte sova på nätterna. Flera har aviserat att den inte kan bo kvar om det fortsätter så här. Ritz menar att vi ska byta ut fönstren för att hyresgästerna ska få tyst. Men som vi ser det är det Ritz som äger problemet – innan de öppnade blev hyresgästerna inte störda, säger Sören Lundvist.
Det är fem-sex hyresgäster som störs av nattklubben, säger Sören Lundqvist.
– Men sen kanske det inte är alla som hör av sig till oss heller.
Värst är det för den hyresgäst som har lägenheten som ligger vägg i vägg med klubben.
– Visst kan man sätta in tätningsskikt och göra sådana små åtgärder. Men vi tycker att det är bättre att de börjar följa riktlinjerna, säger Sören Lundqvist.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra L-politikern: "Skärp lagen så att hyresgäster slipper cigarettrök" Grovt misshandlad av sin granne – nu förlorar mannen sin lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.