Annons

Nej till flytt fall för hyresnämnden

Malmö Det tar både tid och kostar pengar att pendla från Lund till Malmö. Men det är inte skäl nog för att få byta lägenhet. Det menar LKF i Lund som säger nej till bytet. Hyresgästen har nu vänt sig hyresnämnden.
Foto: Lordn/Istockphoto

Mamman hade sin dotters studier i åtanke när hon ville byta lägenhet och flytta från Lund till Malmö. Dottern studerar i Malmö och pendlar, vilket tar tid plus att det gräver hål i den redan tunna studentplånboken. Mamman lämnade in en ansökan till hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget i Lund, som dock sade nej till bytet. Det geografiska avståndet mellan de två städerna är så pass litet att det inte är skäl nog för byte, skrev hyresvärden i sitt besked.

Hyresgästen blev förvånad över avslaget och kontaktade hyresvärden på nytt för att lägga till ytterligare ett skäl – hon ville få närmare till sin syster i västra Malmö. Men det var inte något som LKF tänkte beakta, meddelade de. Därför har den besvikna hyresgästen nu vänt sig till hyresnämnden som hon hoppas ska godkänna lägenhetsbytet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.