Annons

Newsec hade fått tips om svarthandeln

Malmö Newsec kände till ryktena om svartkontrakt. Det bekräftar idag förvaltningsbolagets kommunikationsdirektör, Niklas Alm, i tidningen City.

I flera år har det gått att köpa hyreskontrakt på Herrgården, en svart handel som omsatt stora belopp. Personal inom Newsec och en rad mellanhänder ska ha sett till att lediga lägenheter inom Bostads AB Gröningens bestånd gått till den som kunnat betala. Handeln uppdagades vid årsskiftet när Söderlindh & Jeppson tog över förvaltningen och är sedan dess föremål för polisutredning.

Representanter för Newsec har in i det längsta hävdat att bolaget inte kände till handeln. Men nu bekräftar Niklas Alm, kommunikationsdirektör på Newsec att bolaget fick ett tips för två år sedan från en anställd i stadsdelen om en mellanhand som sålde lägenheter som förvaltades av Newsec.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men det fanns inte tillräckligt med bevis för att göra en polisanmälan, säger han till tidningen City.

Han välkomnar att de misstänkta mutbrotten nu utreds av polis och åklagare. Och försäkrar att inga svarta pengar flutit in till Newsec.

Annons
Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Johannas ockervärd behöll egen nyckel: ”Åt vår mat och gick in i vårt sovrum” Säljare krävs på 2,2 miljoner – sålde svartkontrakt Skyllde på otrohet för att slippa vräkning – gav upp i hovrätten Privata hyreshus i Fagersta kan tas över av kommunen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.