Annons

Noveller i fickformat om grannar

Nyheter På tåget, mellan två möten eller bara när du har en stund över. Med ”grannar” som tema skriver nio internationella och svenska författare korta och lättillgängliga noveller.

En vän, en bekant, en främling, eller rentav en ovän. Förhållandet till människorna som lever bakom dörren bredvid oss i trapphuset är av alla slag.

Det var också tack vare en grannrelation som idén till ett samarbete mellan Hyresgästföreningen och förlaget Novellix föddes. Maria Unde Westerberg, kommunikationsstrateg på Hyresgästföreningens riksförbund, var på ett öppet hus på Novellix, som ligger på andra sidan gatan mot där hon bor. Maria började prata med Lena Hammargren, vd för förlaget som var i färd med att ge ut ny samling noveller på temat grannar. Fem internationella författare och fyra svenska förpackas i en liten box, däribland amerikanska Lydia Davis, finländske Kjell Westö, Elsie Johansson och Lars Norén.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tack vare samarbetet så kommer Hyresgästföreningens medlemmar att kunna köpa novellsamlingarna till ett rabatterat pris. Föreningen är också med och anordnar ett samtal med några av författarna på Kulturhuset i Stockholm i början av mars i samband med realisen. Medlemmar får lägre pris även på det.

Annons

Förhoppningen är även att Hyresgästföreningen runtom i landet ska anordna seminarium med novellerna som grund. Det finns även planer på ett arrangemang under Almedalsveckan i sommar.

– Vi vill att folk ska läsa mer och hoppas att novellsamlingen ska bli uppskattad bland medlemmarna, säger Maria Unde Westerberg.

Annons
Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

En som redan har läst en av Novellix boxar med noveller är Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Hon och de andra deltagarna i den bokcirkel hon medverkar i har läst och diskuterat dem.

Läs också Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.