HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nu avgörs nästa års hyra för 2 700 hyresgäster hos Kungälvsbostäder

Kungälv I morgon inleds förhandlingar om nästa års hyror för närmare 2 700 hyresgäster i Kungälv. Kommunägda Kungälvsbostäder vill höja med 2,8 procent.

I år stod stiftelsen Kungälvsbostäder för den högsta höjningen bland samtliga kommunala värdar i hela länet, räknat i procent. 3,26 procent låg i toppskiktet även nationellt.

En betydande del av höjningen berodde på att Kungälvs kommun höjde den så kallade borgensavgiften, alltså den avgift som Kungälvsbostäder betalar för att kommunen ska gå i borgen för stiftelsens lån.

Läs ocksåBeslut från Stockholm om höjda hyror i Kungälv

Nu är det dags för en ny förhandlingsomgång med Hyresgästföreningen. Vid årsskiftet vill Kungälvsbostäder höja hyrorna med 2,8 procent, enligt ett brev som Hyresgästföreningen skickat ut till berörda medlemmar i Kungälvsområdet.

Det skulle motsvara ytterligare 140 kronor i månaden för den som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor.

Parterna möts vid förhandlingsbordet i morgon.

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust

Här hittar du listan på vad andra hyresvärdar i länet har begärt i hyreshöjning nästa år.

Fakta: Borgensavgift

Från och med januari 2011 ska kommuner med ett kommunalt bostadsbolag ta ut en borgensavgift av bolaget om de går i borgen för bolaget vid lån och kreditansökningar. Tidigare har avgiften varit frivillig.

Anledningen till att kommunen går i borgen är att bostadsbolaget då ofta får bättre villkor hos banker och kreditbolag.

Läs också Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.