Annons

Alingsåshems hyresgäster får hyreshöjning från februari

Alingsås Nu är hyrorna för Alingsåshems hyresgäster fastslagen. När bostadsbolaget och Hyresgästföreningen inte kunde enas fick Hyresmarknadskommittén rycka in. Resultatet blir en höjning med 2,2 procent och det gäller retroaktivt från första februari.
Foto: Johanna Wiman/Nils-Olof Larsson
Jesper Lissmark, Hyresgästföreningens förhandlare, hoppas hyreshöjningen i Alingsås kommer hyresgästerna till del i form av underhåll och reparationer.

Alingsåshem ville höja med 3,5 procent, vilket fick Hyresgästföreningen att protestera. Jesper Lissmark, förhandlare för Hyresgästföreningen, menar att bolaget har mycket god ekonomi och att de kostnadsökningar Alingsåshem pekade på inte motiverade en så stor höjning. Efter förhandlingar bantade värden sitt bud till 2,5 procent, men Hyresgästföreningen ansåg 1,7 procent som slutbud.

Förhandlingarna strandade och Hyresmarknadskommittén fick rycka in.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och nu är det klart, båda parter fick vika sig. Hyrorna kommer att höjas från 1 februari med 2,2 procent i snitt, med en spridning mellan 1,9 och 2,45 procent.

– Vi var inte helt nöjda med medlingsbudet på 2,2 % från Hyresmarknadskommittén. Alingsåshem gjorde ju ett rekordresultat förra året. Men det är en nivå vi kan acceptera. Vi antog därför medlingsbudet för att få ett slut på processen. Framför allt ville vi inte riskera ännu större retroaktivitet för hyresgästerna.

Annons

– Det känns ändå bra att vi kommit fram till en lösning, säger Jesper Lissmark.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Han tycker att bostadsbolagets mycket goda ekonomi borde legat som grund för en betydligt lägre höjning.

Jesper Lissmark säger att han verkligen hoppas att hyreshöjningen kommer hyresgästerna till del och att inte allt går till kostnadstäckningar.

Annons

– Vi hoppas hyresgästerna kommer se en märkbar skillnad i form av underhåll och renoveringar, säger han.

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.

 

Läs också I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.