Annons

Nu tar Karlskronastyrelsen nya tag

Karlskrona Styrelsen för Hyresgästföreningen Karlskrona börjar om från början. Anledningen är att förra ordföranden valde att avgå i början av sommaren på grund av brister i styrelsearbetet.

​– Vi tar nya tag. Sen blir det lite jobb inför valet, säger Lynn Larsson som blev ny ordförande i Karlskronaföreningen i mitten av juni.

För att undvika ytterligare problem med budget och kontering kommer styrelsen att få utbildning. De får också stöd från Hyresgästföreningens tjänstemannaorganisation och en förtroendevald mentor. Nu ser de framåt och har många idéer.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I juni tog föreningsstyrelsens arbetsutskott beslut om arbetsordningen och diskuterade vilka arbetsområden de ska prioritera.

Annons

– Vi lägger fram det för styrelsen i augusti och de i styrelsen får också fundera på vad de vill inrikta sig på.

Lynn Larsson har också en mer jordnära förhoppning:
– Förhoppningsvis ska vi kunna träffa våra medlemmar mer och de ska lättare kunna komma i kontakt med oss. Vi har väl svikit dem lite i den biten att de inte kunnat få tag på oss.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

De funderar också på att ha en fadderverksamhet ute i bostadsområdena för att öka engagemanget i Hyresgästföreningen.

Fakta: Detta har hänt

Vid Karlskronaföreningens årsmöte i mars framkom att det inte fanns någon ordentlig ekonomisk redovisning. En ekonomisk utfallsrapport visade att pengar använts till annat än de varit öronmärkta för utan att det fanns protokollförda beslut.
Ordföranden Lennart Hansson hade också tecknat avtal som han inte hade rätt att teckna. Allt detta var godkänt av föreningens revisor, som var gift med ordföranden. När regionens revisorer kritiserade det hela valde Lennart Hansson i mitten av juni att avgå med omedelbar verkan.

Läs också Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.