HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny hyresuppgörelse klar i Malmö

Malmö 15 000 hyresgäster, som bor hos privata hyresvärdar i Malmö, får en ny högre hyra från och med den 1 maj.

När hyresförhandlingarna nu är avslutade mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Syd, som representerar en rad privata hyresvärdar i Malmö, står det klart att hyrorna höjs med 0,9 procent för 15 000 hyresgäster hos privata hyresvärdar. Det är lika mycket som hyresgästerna hos det kommanala MKB får, men i stället för att hyrorna höjs från och med den 1 juni, som hos MKB, höjer de privata hyresvärdarna hyrorna den 1 maj.

– Det handlar om en kompromiss för att vi skulle få en uppgörelse, säger Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

Läs mer:

Malmöhyror höjs mer än snittet i landet

Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Fler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjning Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.