HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De gör ny podcast om hyresjuridik

Malmö Låter hyresjuridik lite trist och tråkigt? Det ska Hyresgästföreningens nya hyrespodd råda bot på. Imorgon onsdag släpps första avsnittet, som handlar om andrahandsuthyrning. "Vi vill vara informativa och korrekta men också intressanta och roliga. Jag hoppas att vi lyckas", säger Josephine Stensson, jurist.
Josephine Stensson, jurist, och Christian Lundberg, ärendehandläggare, gör Hyresgästföreningens nya Hyrespodd.
Foto: Hyresgästföreningen
Josephine Stensson, jurist, och Christian Lundberg, ärendehandläggare, gör Hyresgästföreningens nya Hyrespodd.

Hyresgästföreningen ska betyda ”mer för fler”. Så står det i Hyresgästföreningens framtidsprogram. För att lyckas med det föreslog juristen Josephine Stensson och ärendehandläggaren Christian Lundberg en podcast om hyresjuridik. En bra idé, tyckte fler. Chefen gav grönt ljus och imorgon onsdag släpps det första avsnittet om andrahandsuthyrning, ett ämne som är extra aktuellt vid terminsstart. Och det blir fler avsnitt. Ytterligare några program, om bland annat störningar och brister i boendet är redan inspelade och fler är planerade. Varje avsnitt är ungefär tio minuter långt och tanken är att alla lätt ska kunna ta till sig information om vad som gäller för den som bor i hyresrätt.

– Det bor så många människor i hyresrätt idag och de flesta har tid att lägga tio minuter på ett avsnitt. Det ska vara enkelt och lättillgängligt. Det känns som ett modernt sätt att nå ut, säger Josephine Stensson.

Läs ocksåGör din röst hörd med en podcast

Hon visar upp den lilla studion i ett annars sommartomt kontor i centrala Malmö. Två personer får med nöd och näppe plats på de två höga pallarna i studion, som är inredd i en garderob. Svarta ljuddämpare täcker väggarna och mitt i rummet hänger en mikrofon. Det är allt. Varken Josephine Stensson eller Christian Lundberg har gjort något liknande tidigare. Alla som varit involverade i projektet har varit nybörjare. Vaktmästaren har byggt studion, en förhandlingshandläggare har lärt sig tekniken och redigerar programmen och kommunikatörerna står för marknadsföringen.

– Jag googlade lite och det verkade inte så jättesvårt. Det måste inte vara så avancerat, det handlar lite om var man lägger sig. Vi vill vara informativa och korrekta men också intressanta och roliga. Det är en ganska svår kombo men jag hoppas att vi lyckas. Det är verkligen ett teamwork, säger Josephine Stensson.

Hon hoppas att många ska upptäcka den nya podcasten.

Läs ocksåDe gör radio om sitt boende

– Idag använder både organisationer och myndigheter poddar för att nå ut med information och hyresjuridik är ständigt aktuellt, säger Josephine Stensson.

Lyssna på Hyrespodden här.

Fakta: Det här är en podcast

Poddradio är ett sätt att publicera radio på internet. Det är en slags webbradiosändning utan fasta tider. Ordet podcasting är en sammanslagning av pod och engelskans ”broadcast”. Det går att lyssna på i datorn, via surfplatta eller via en podcastapp i telefonen.

Fakta: Fler boendepoddar

En kvart om Göteborg. Göteborgs stadsmuseums podcast om allt från höghus och containerbostäder till lekplatser.

• Pennypodden. En podcast om bostadspolitik.

Odlarna. Intervjuer med människor som odlar. Poddmakarna har även bloggen Spenat i stan om stadsodling.

Staden. Allt om arkitektur och stadsutveckling, från Antwerpen till Malung.

 

Läs också Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.