HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ny styrelse på plats i södra Skåne

Skåne Vid vårfullmäktige i södra Skåne valdes ny regionstyrelse. Kenneth Gustavsson, 62 år, blev ny regionordförande.
, , , , ,

Kenneth Gustavsson efterträder Bo Nilsson som varit ordförande i 21 år. Kenneth Gustavsson bor på Almgården och det var också där han först blev engagerad i Hyresgästföreningen. Efter en hyreshöjning i området valde han att bli aktiv i föreningen. Sedan dess har han bland annat blivit ordförande för stora förhandlingsdelegationen och ordförande i Hyresgästföreningen Centrum/Öst i Malmö. Och i lördags var det dags för ordförandeskapet i regionen. Det var en stolt och glad Kenneth Gustavsson som valdes av ett enigt fullmäktige.

– Det är stort förtroende och jag är väldigt glad, sa Kenneth Gustavsson.

Läs ocksåEn sjungande regionordförande med stort hundintresse

Han vill arbeta för rättvisa hyror och han vill stärka hyresgästernas inflytande och möjligheter att påverka sitt eget boende. Han vill samla krafterna hos såväl de förtroendevalda och personalen.

– Jag vill utöka samarbetet med tjänstemännen. Det är viktigt att vi känner att vi arbetar för en organisation. Att vara ordförande är inte en mans jobb utan det är viktigt att vi arbetar tillsammans, säger Kenneth Gustavsson.

Han är kritisk till att hyresrätten är missgynnad ekonomiskt.

Läs ocksåTre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-SkaraborgAgnetha Andersson, Philip Nordqvist och Fredrik Marcusson är alla nominerade till posten som regionordförande.

– En förutsättning för att vi ska kunna vända utvecklingen är en långsiktig, ansvarstagande och rättvis politik, säger Kenneth Gustavsson i ett pressmeddelande.

På vårens fullmäktige valdes även en ny regionstyrelse, en ny valberedning och listan med de 15 delegater som kommer att skickas till Hyresgästföreningens stämma i juni fastställdes. Verksamhetsberättelsen var uppe för behandling. Under 2013 gjorde Hyresgästföreningen i södra Skåne en vinst med 2,2 miljoner kronor. Man hade budgeterat med ett underskott på 2,47 miljoner kronor vilket innebär en differens på 4,6 miljoner kronor.

– Budgeten är en uppskattning eller ett förväntat scenario och inget som behöver spegla hur sanningen sedan blir när man ser resultatet. Vi har budgeterat för aktiviteter som inte blivit av eller som har blivit av men inte till den kostnad som man har trott, säger Annika Örn, redovisningsansvarig på Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Läs ocksåMångårig regionordförande lämnar: ”Det är dags att släppa fram nytt folk”Kenneth Gustavsson, regionordförande i Hyresgästföreningen södra Skåne.

Hyresgästföreningens region blir också hänvisade av riksförbundet att budgetera för vissa aktiviteter som inte har blivit av. Dessutom har personalkostnaderna blivit betydligt lägre än beräknat på grund av personalomsättning.

– Årets budget är mer realistisk sett till planerad verksamhet men det är inte så att förra årets avvikelse från budget beror på ökade intäkter eller kostnadsbesparingar utan det är för att vi bland annat hade högt ställda ambitioner, säger Anders Sjögren, personal- och adminstrativ chef.

Annons

Ordinarie ledamöter i regionstyrelsen 2014:

Kenneth Gustavsson, 62 år, Malmö, nyval 2 år

Bengt Karlsson, 68 år, Lund, nyval 2 år

Bengt Liljekvist, 62, Limhamn, nyval 2 år

Jon Bolmstedt, 38 år, Sjöbo, nyval 2 år

Hans Eversköld, 76 år, Anderslöv, omval 2 år

Bengt Högberg, 51 år, Malmö, fyllnadsval 1 år

Ytterligare ordinarie ledamöter som valdes på två år vid förra vårfullmäktige 2013:

Kenneth Brunhoff, 69 år, Arlöv

Ingegärd Olsson, 60 år, Malmö

Annons

Håkan Björkenklev, 58 år, Arlöv

Hyresgästföreningen region södra Skåne omfattar 40 000 medlemmar i kommunerna Burlöv, Lomma, Lund, Malmö, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge och Ystad.

Läs mer:

Åtta av nio är män igen

Han föreslås ta över ordförandeposten

Läs också Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Jordskredsseger för ny västsvensk hyresgästbas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.