Annons

Ny vd för Signalisten

Solna Catarina Johansson Nyman bli ny vd för den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten i Solna. Hon lämnar därmed sitt arbete som vd för Arbetarebostadsfonden där hon jobbat de senaste sju åren.

– Det känns väldigt spännande och det var väl kanske läge för mig att göra något nytt. Signalisten är ett större bolag, med en vision att bygga 1 000 lägenheter de närmaste 10 åren. Samtidigt ligger man väldigt långt fram vad gäller arbetet med energieffektivisering och minskad miljöbelastning, säger Catarina Johansson Nyman.

Annons
 
Vilka ser du som de största utmaningarna?
– Att få ihop nyproduktionen. Att vi bygger rätt samtidigt som vi har en fungerande ekonomi och nöjda hyresgäster. Bolaget har kommit fram till att man har ett väldigt stort antal lägenheter som behövs renoveras, större andel än vad snittet är normalt i branschen, det är förstås en utmaning.
 
Signalisten har idag cirka 3 800 hyreslägenheter och cirka 60 000 kvadratmeter lokaler i Solna. Stiftelsen omsatte cirka 350 miljoner kronor 2009 och marknadsvärdet på företagets fastigheter är beräknat till fyra och en halv miljard kronor. Catarina Johansson Nyman efterträder Tomas Linderstål, som efter tio år som vd går i pension vid årsskiftet.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Fyra års kamp mot chockhöjda hyror över – firar med bubbel Ulf riskerar chockhöjd hyra – värden vill höja med 25 procent i snitt Mamman avled – då svarade hyresvärden med att kasta ut hennes 14-årige son Hyresgäster tar strid mot chockhyror – backas upp av forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.