Annons

Nya Byn Krylbos vd tror på full uthyrning 2015

Avesta 2015 kommer vi inte längre att ha några vakanser. Det säger Nya Byn Krylbo ABs vd Christian Kirkman-Möller i en kommentar till företagets årsredovisning för 2013.

Hem & Hyra har tidigare gett Hyresgästföreningens syn på Nya Byn Krylbo ABs ekonomi i allmänhet och deras årsredovisning för ifjol i synnerhet.

– Jag är fortfarande orolig, sa förhandlingsledare John Oknelid på Hyresgästföreningen i Borlänge i förra veckan.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nu ger vd Christian Kirkman-Möller via mail sin syn på företagets ekonomi. Han tror att alla lägenheter i Krylbo och Karlbo kommer att vara uthyrda senast vid slutet av nästa år och menar att ägarna visst skjutit till pengar.

Av er årsredovisning framgår att er nettoomsättning har minskat med två miljoner, är det till följd av högre vakanser?

Annons

– Många hyresgäster flyttade i slutet av 2012 och början av 2013. När tvångsförvaltningen hävdes i oktober i fjol fanns det 372 tomma lägenheter, nu har vi 249 tomma lägenheter och våra hyresintäkter har stigit med 600 000 kronor per månad. I september räknar vi med att kunna hyra ut 20 lägenheter på Ponsbachvägen 13 där vi gjort stora renoveringsarbeten under de senaste månaderna. Som det ser ut nu så räknar vi med att alla våra lägenheter ska vara uthyrda i slutet av nästa år.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

Ni har fortsatt göra uppskrivningar men gör inga avskrivningar av det bokförda värdet som brukligt är, varför då?

– Avskrivningar används i takt med att fastigheterna slits ned men vår situation är den motsatta. Vi har sedan vi tog över lagt 15 miljoner på upprustning. Som en följd av det har fastigheterna nu ett väsentligt högre värde än det som visas i årsredovisningen. I årsredovisningen för 2014 kommer vi att göra en värdering och vi förväntar oss att kunna skriva upp värdena ytterligare. Några avskrivningar är inte aktuella.

Annons

Hyresgästföreningen menar, precis som revisorerna, att ni behöver ett ägartillskott, kan du kommentera det?

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

– Driften går nu med plus och det kommer att öka när vi får hyra ut ännu fler lägenheter. Om vi väljer att öka upprustningstakten så kan det bli aktuellt att ytterligare skjuta till pengar om det skulle visa sig nödvändigt.

Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.