Annons

Nya förändringar inom region Aros-Gävle

Dalarna Förändringarna inom organisationen i region Aros-Gävle fortsätter. Efter nyår kommer regionen inte längre ha en gemensam kommunikationsenhet med region Mitt.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om förändringar som är på gång inom tjänstemannaorganisationen i region Aros-Gävle.

Regionen får en ny organisation för ekonomi och det lokala utvecklingsarbetet kommer att stöpas om. Tanken är att de anställda ska jobba mer folkrörelseinriktat, det vill säga närmare de förtroendevalda och de lokala föreningarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Som ett led i detta lanseras nu ytterligare förändringar. Aros-Gävle kommer inte längre att ha en gemensam kommunikationsenhet med region Mitt. Kommunikatörerna som är anställda i Aros-Gävle kommer i stället att splittras på flera enheter: projekt- och organisation, förhandlingsenheten och staben. Region Mitt däremot kommer att ha en kommunikationsenhet även i fortsättningen.

–Det finns en vilja att arbetet med kommunikation och opinion ska komma närmare vår linjeverksamhet. Om det behövs opinionsarbete kring förhandling så hamnar det där. Det har funnits ett glapp tidigare, det här är ett försök att komma tillrätta med det, säger regionchef Johan Pelling.

Annons

Hem & Hyras lokalredaktion, som hittills hört till kommunikationsenheten, kommer även i fortsättningen att jobba över regiongränsen.
De samarbeten som kvarstår mellan de båda regionerna är förutom Hem & Hyra den hyresjuridiska enheten, inköp, klagomålshanteringen och Sälenstugorna som medlemmar kan hyra förmånligt.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Vi har utrett om vi ska ha kvar de samarbetena, men vi är överens om att de fungerar väldigt bra, säger Johan Pelling.

Hur den nya organisationen kring ekonomin kommer att se ut är inte klart än. Förändringarna inom det lokala utvecklingsarbetet kommer att påbörjas under hösten. Samarbetet med region Mitt om kommunikation upphör efter årsskiftet.

Annons

Läs även

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Ny ledning får nya utmaningar

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.