Annons

Nya hyror klara hos Amasten

Finspång Amasten i Finspång höjer hyrorna med 1,2 procent från årsskiftet. Det står klart efter avslutade förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Amasten är den största privata hyresvärden i Finspång med cirka 700 lägenheter. Inför årsskiftet hade bolaget begärt att få höja hyrorna med 2,8 procent. Men när förhandlingarna avslutades med Hyresgästföreningen hamnade nivån på 1,2 procent. Samma överenskommelse har även gjorts med Fastighetsägarna i Finspång, som yrkade på en höjning med 1,95 procent.

– Vi ville höja förvaltningen ett snäpp och få täckning för kostnadsökningar, men vi får vara nöjda ändå, säger Jan Kockum, som skött förhandlingarna på uppdrag av Amasten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

De nya hyrorna träder i kraft den 1 januari och för en lägenhet på 72 kvadratmeter innebär höjningen ett påslag på cirka 70 kronor i månaden i genomsnitt. Hyreshöjningen på 1,2 procent ligger långt över genomsnittet bland de överenskommelser som gjorts hittills i landet. Snitthöjningen hos privata hyresvärdar ligger i dag på 0,75 procent och 0,66 procent hos allmännyttan.

Annons

Men höjningen för de privata hyresvärdarna i Finspång följer den överenskommelse som Hyresgästföreningen tidigare gjort med kommunägda Vallonbygden, som enligt ett flerårsavtal får höja med 1,2 procent under 2017.

– Jag tycker att det är högt, men har du redan en överenskommelse på den nivån med Vallonbygden, som är den största hyresvärden på orten, så är det svårt att motivera varför andra ska ha lägre, förklarar Henrik Nordström, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåGrannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera"
Pengar i en portmonnä.
Läs också SBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök" Annelie vill skydda sina barn från grannens misär: "Vi hör henne skrika för sitt liv" Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Kristerssons löpsteg väckte Mikaela - nu byggs gymmet om efter flera års kamp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.