HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror klara för Kalmarhem 

Kalmar En hyreshöjning med 1,4 procent från den första januari. Det blir det för hyresgästerna som bor i det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem. Avtalet är ettårigt. Den första januari 2020 höjs hyran med 1,8 procent. 

Kalmarhem och Hyresgästföreningen kom i veckan överens om de nya hyrorna för 2019 och 2020.

Den första januari höjs hyrorna med 1,4 procent. Det innebär en höjning med 70 kronor för en lägenhet som tidigare kostade 5 000 kronor. Anledningen till hyreshöjningen, menar bostadsbolaget, är ökade kostnader för till exempel taxor, underhåll och drift och kostnader för de satsningar som Kalmarhem gör.

Läs ocksåOro för utförsäljning i Ludvika: ”Nu startar vi en proteströrelse”

Tidigare har man höjt hyrorna med ett belopp per lägenhetstyp. Nu kom parterna överens om att frångå det systemet. De två kommande åren kommer hyrorna istället att höjas med en procentsats, vilket ska ge mer rättvisa hyresförändringar. De kom också överens om att undanta vissa lägenheter i hyresförhandlingarna.

– Vi är nöjda med uppgörelsen eftersom vi fortfarande kan hålla hyreshöjningen på en låg nivå, samtidigt som bolaget får täckning för sina kostnadsökningar. Båda parter är nöjda med den här uppgörelsen. Samtalsklimatet under förhandlingarna har varit bra, vilket underlättar när man ska hitta överenskommelser som är bra för båda parter, säger Alexander Kvidén, förhandlingsledare, Hyresgästföreningen.

Läs också Snart dubbelt så dyrt att köa för bostad i Göteborg Halland: 4 av 6 kommunala bostadsbolag har män i toppen Städerskan som blev verkställande direktör i Skånes allmännyttor Hotade skära halsen av granne efter tvist om tvättid – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.