Annons

Nya upplopp och bilbränder på Kronogården i Trollhättan

Trollhättan Efter några månader av lugn på Kronogården var det dags för oroligheter igen. Bilar sattes i brand och polisen möttes av bangers och raketer. En polisbil fick en fönsterruta krossad.
Foto: Kajsa Wedberg
Kronogården i Trollhättan har drabbats flera gånger av kravaller och bilbränder. Nu i helgen var det dags igen. Bilden är tagen i augusti 2018, då flera bilar totalförstördes.

Det har de senaste åren varit återkommande kravaller och upplopp på Kronogården i Trollhättan. Ungdomsgäng har kastat flaskor, satt bilar i brand och uppträtt hotfullt mot poliser och räddningstjänsten. På söndagskvällen blossade det upp oroligheter igen. Vid 19-tiden larmades polisen till stadsdelen första gången och då var det gäng på åtta tio personer som sköt raketer och smällare, berättar tidningen GT. När polispatrullerna kom till platsen skingrades gänget, men de slog sönder en ruta till en polisbil innan de försvann.

Därefter tog upploppet ny fart. En timme senare uppges 30 till 40 ungdomar åter ha samlats och mötte polisen med smällare och raketer. Vid 21-tiden sattes bilar i brand och flera bilar skadades, ett par blev totalt utbrända. Det finns också uppgifter om att gatsten kastats mot polismännen, och att någon lyst med kallad grön laser, vilket kan skada ögonen om strålarna träffar

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

I samband med bilbränderna så begärdes även en helikopter till platsen och polisen kunde begära så kallat SPT-fordon, skyddade/förstärka fordon, berättar tidningen Ttela.

Polisen var kvar i området fram till 2-tiden på natten. Fem personer togs med till polisstationen, omhändertagna för ordningsstörning.

Annons

– Det finns en misstänkt för förgripelse mot tjänsteman. Utöver det är fem personer omhändertagna med anledning av oroligheterna. Vi har för tillfället ingen misstänkt för skadegörelsen mot polisbilen eller bilbränderna, säger Jack Lennartsson, kommunpolis i Trollhättan till Ttela.

Läs ocksåBoende i Kronogården upprörda efter kravallerna

Polisen kommer att ha ökad närvaro i stadsdelen även under måndagen för att både öka tryggheten för de boende och för att samla uppgifter om händelsen.

Hem & Hyra har flera gånger berättat hur de boende på Kronogården drabbats av kravaller och skadegörelse. Men också om trivsel och sammanhållning i stadsdelen som klassats som utsatt område av polisen.

Annons

 

Läs också"Det behövs mer polisnärvaro"
Läs också Christinas tålamod tröt när torktumlaren inte gått på ett halvår En vecka efter upploppen – småbarnsföräldern Zeiynab vill återta tryggheten Jobbet hos hyresvärden är deras nyckel in i samhället

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.