HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nybygge på gång i Ersmark

Umeå En fastighetsägare i norra Ersmark utanför Umeå vill bygga bostäder i samhället. Kommunen ställer sig positiv till planerna.
Foto: Åsa Eriksson

På platsen finns i dag en bensinstation, pizzeria och återvinningsstation. Tanken är att det ska bli en fastighet med bostäder och i botten restaurang.
Kommunen har ställts sig postiv till planerna och ser inget direkt hinder till satsningen. Det enda som måste ägnas extra tanke är att platsen omges av vägar med tillhörande buller.
– Det känns väldigt bra att det händer något med den här fastigheten i Ersmark, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.
– Planen ska bli en bra komplettering av bostadsformer i Ersmark och vi kan skapa möjligheter att förbättra den kommersiella servicen genom t ex restaurang och butik.

Läs också Ännu färre nya bostäder nästa år enligt Boverket SKL: 160 000 bostäder kan byggas enligt existerande planer Byggkostnaderna rusar – Sabo ser lösningen i bilindustrin Nyfikna invånare fick tjuvtitta Växtvärk i Stenungsund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.