Annons

Nybygge på gång i Ersmark

Umeå En fastighetsägare i norra Ersmark utanför Umeå vill bygga bostäder i samhället. Kommunen ställer sig positiv till planerna.
Foto: Åsa Eriksson

På platsen finns i dag en bensinstation, pizzeria och återvinningsstation. Tanken är att det ska bli en fastighet med bostäder och i botten restaurang.
Kommunen har ställts sig postiv till planerna och ser inget direkt hinder till satsningen. Det enda som måste ägnas extra tanke är att platsen omges av vägar med tillhörande buller.
– Det känns väldigt bra att det händer något med den här fastigheten i Ersmark, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.
– Planen ska bli en bra komplettering av bostadsformer i Ersmark och vi kan skapa möjligheter att förbättra den kommersiella servicen genom t ex restaurang och butik.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.