Annons

Nybygge på gång i Ersmark

Umeå En fastighetsägare i norra Ersmark utanför Umeå vill bygga bostäder i samhället. Kommunen ställer sig positiv till planerna.
Foto: Åsa Eriksson

På platsen finns i dag en bensinstation, pizzeria och återvinningsstation. Tanken är att det ska bli en fastighet med bostäder och i botten restaurang.
Kommunen har ställts sig postiv till planerna och ser inget direkt hinder till satsningen. Det enda som måste ägnas extra tanke är att platsen omges av vägar med tillhörande buller.
– Det känns väldigt bra att det händer något med den här fastigheten i Ersmark, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.
– Planen ska bli en bra komplettering av bostadsformer i Ersmark och vi kan skapa möjligheter att förbättra den kommersiella servicen genom t ex restaurang och butik.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.