Annons

Nytt miljösmart kvarter i Upplands Väsby

Upplands Väsby På tisdag nästa vecka börjar arbetet med att bygga 57 miljövänliga hyresrätter i centrala Upplands Väsby. Det är Väsbyhem som ska hyra ut lägenheterna som byggs i ett kvarter på det som idag kallas ”Norra parkeringen”. Inflyttning beräknas ske hösten 2010.
Husen kommer att byggas i fyra våningar med höga krav på smarta energilösningar och är individuell avläsning av hur mycket el man förbrukar. Lägenheterna byggs i tvåor, treor och fyror med ytor mellan 45 och 95 kvadratmeter. Förutom bostäder kommer det byggas kommersiella lokaler i kvarteret med garage i botten och en grön innergård. Projektet är en del av målet att skapa stadskaraktär i Upplands Väsby centrum och är ett samarbete mellan kommunen, Väsbyhem och Brabo.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.