HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt trygghetsboende i centrala Jönköping

Jönköping Idag torsdag är det öppet hus för det nya trygghetsboendet Fabriken. Boendet blir Vätterhems andra trygghetsboende som öppnar på kort tid. – Efterfrågan är stor, säger Yvonne Persson, ansvarig uthyrare på Vätterhem.

 

De tre fastigheterna på Östra Storgatan rymmer idag drygt 109 hyresrätter. Ett tjugotal av dem är uthyrda till kommunen. De används som gruppboende för funktionshindrade. Majoriteten av de boende i de övriga lägenheterna är äldre. Men en del av hyresgästerna är även yngre och barnfamiljer. I en av fastigheterna finns gemensamhetsutrymmen som gym, gästrum och kök. Utrymmena har nyligen renoverats med tanke på att fastigheterna ska omvandlas till trygghetsboende.

Läs ocksåTryggare att bo i Gottsunda

– Tanken är att fastigheterna sakta ska omvandlas till trygghetsboende i takt med att dagens hyresgäster flyttar eller blir över 70 år, berättar Yvonne Persson

Några uppsägningar behöver dock inte de nuvarande hyresgästerna oroa sig över. De som vill bo kvar får göra det. Men lediga lägenheter kommer endast erbjudas friska äldre personer över 70 år.

Ett trygghetsboende är en helt vanlig lägenhet i en fastighet som erbjuder gemenskap med sina grannar. Kommunen har i och med den långsamma omvandlingen till trygghetsboende anställt en trygghetsvärd. Värden kommer tillsammans med de boende att ordna aktiviteter som resor, gymnastik och annat. 

Läs ocksåKBAB tvingas betala ersättning för radon

– Det finns ett stort intresse för trygghetsboende bland friska äldre i vår bokö, konstaterar Yvonne Persson.

Fabriken blir det andra trygghetsboendes på kort tid som Vätterhem startar. Förra året öppnade det första boendet på Öxnehaga för friska äldre. Med Fabriken kommer Vätterhem ha totalt cirka 110 trygghetsboenden att erbjuda. Mer än så är inte planerat i dagsläget. 

Läs också Så många nyanlända ska Sveriges kommuner ta emot under 2019 Han var oförsäkrad när lågorna kom Värdar kräver försäkring utan lagstöd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.