Annons

Öbo backar: tvättstuga blir kvar

Örebro Öbo tänkte ta bort tvättstugan när huset skulle renoveras. Men hyresgästernas argument fick Öbo att ändra sig.

För en dryg månad sedan berättade Hem & Hyra att Öbo tänkte ta bort tvättstugan när hus nummer femton i kvarteret Karmen ska renoveras.

Nu har Öbo ändrat sig.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De insåg direkt att det inte var något att ta strid om när hyresgästernas argumentation gick ut på att det var konstigt att ta bort tvättstugan och få gå med tvätten till nästa hus – när en stor del av renoveringen går ut på att tillgänglighetsanpassa fastigheten. Det fick dem att backa direkt, säger Annica Björsell som är förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Hyrorna förhandlades vid samma möte och de kommer att höjas i samma nivå som i den omstrida fastigheten nummer 13, där Öbo nu börjat renovera. Närmare 40 procent.

Tanken från Öbo är att renoveringen i nummer femton ska inledas i höst. Men först måste alla hyresgäster godkänna att deras lägenheter görs om.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg

 

Läs också Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.