Annons

Öbo misstänker skenmanöver för att ge vuxet barn lägenhet

Örebro Hon flyttade till en mindre lägenhet med hänvisning till att hon skulle skiljas. Men nu misstänker Örebrobostäder att hon bor i hus - tillsammans med sin man - och lät sonen bo i lägenheten. Men kvinnan och hennes 30-årige son hävdar att de bor tillsammans och att det aldrig varit tal om skilsmässa.
Foto: Anna Rytterbrant

Örebrobostäder fortsätter sin jakt efter svartuthyrare och personer som de inte har behov av sin bostad. Lägenheterna som sägs upp läggs i stället in i Öbo:s kösystem.

Under sommaren har Öbo vänt sig till hyresnämnden då de misstänker att en kvinna lurat dem och skrivit kontrakt på en lägenhet där hon aldrig bott. Kvinnan, som är i 55-årsåldern, har i sin tur vänt sig till nämnden för att få överlåta lägenheten på sin son.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt handlingarna framgår det att kvinnan tidigare hyrt en fyra av Öbo tillsammans med sin man där de bott med sina barn, varav ett var i 25-årsåldern. Den stora lägenheten sades upp och i april 2015 flyttade kvinnan och sonen till en tvåa, på grund av skilsmässa eller separation.

Eller. Det var i varje fall vad Öbo hävdar att kvinnan sagt varit anledningen till flytten.

För nu menar Öbo ha funnit bevis för att kvinnan inte bor i lägenheten och aldrig har gjort, utan att det hela var en skenmanöver för att ge sonen bostad.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Öbo hänvisar till att kvinnan står som ägare till ett hus – en villa strax utanför Örebro – tillsammans med samme make. Öbo menar därför att hon inte har behov av hyresrätten.

Mamman och sonen är skrivna i lägenheten sedan 2015. Och redan då började Öbo misstänka att kvinnan inte bodde där.

För att få slut på misstankarna sände mamman i våras in en ansökan om att även få sonen att stå på kontraktet. Dessutom skulle mamman flytta hem till sin man på försök, då en familjekonflikt varit anledningen till att de bott isär.

Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.

Men Öbo nekade och ansåg att det rörde sig om otillåten andrahandsuthyrning. För efter ett besök i lägenheten menar Öbo att det inte finns något som tyder på att mamman faktiskt bor i tvåan tillsammans med sin nu 30-årige son.

Kvinnan och hennes son har kontrat Öbo:s uppsägning med att lämna in en egen ansökan till hyresnämnden om att få sonen att stå på kontraktet. Enligt dem har de bott tillsammans i veckorna, men på helgerna är hon ibland hos pappan i villan.

Annons

Sonen menar dessutom att Öbo gör sig skyldiga till förtal när Öbo informerat om att man gör sig skyldig till folkbokföringsbrott genom att vara skriven på en adress – men bo på en annan.

”Ni påstår grundlöst att min mor är en brottsling. Att anklaga någon för brott som inte begåtts är både förtal och kränkande. Vi uppfyller alla krav och kriterier för en godkänd överlåtelse av lägenheten. Vi väljer nu att ta ärendet till hyresnämnden” skriver sonen i ett mejl till Öbo.

Under hösten ska hyresnämnden ta ställning till vem av parterna som har rätt.

Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.