Annons

Öbo vill höja hyran med 4,5 procent

Örebro ​​ Om Örebros allmännyttiga bostadsbolag Öbo får som de vill kommer hyresgästerna att betala 4,5 procent mer i hyra från och med årsskiftet.
Ökade räntekostnader, höjda kostnader för värme och el och ökade kostnader för underhåll är det som ligger bakom kravet på hyreshöjning, enligt Öbo.
-Det är ett realistiskt bud med tanke på de kostnadsökningar vi förväntar oss under det kommande året, säger Öbo:s vd Roger Rådström i ett pressmeddelande.
Hem & Hyra har inte lyckats nå Hyresgästföreningens förhandlare Le-Roy Wentzel för en kommentar. Men förhandlingschefen i Region Mitt, Sven-Erik Rasmussen, har tidigare gjort följande uttalande till Hem & Hyra:
-Yrkanden ligger högt i år, alldeles för högt. Nu ska vi göra analyser bolag för bolag och se över deras kalkyler.
Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Öbo inleds den 27 november.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.