Annons

Öbo vill höja hyran med 4,5 procent

Örebro ​​ Om Örebros allmännyttiga bostadsbolag Öbo får som de vill kommer hyresgästerna att betala 4,5 procent mer i hyra från och med årsskiftet.
Ökade räntekostnader, höjda kostnader för värme och el och ökade kostnader för underhåll är det som ligger bakom kravet på hyreshöjning, enligt Öbo.
-Det är ett realistiskt bud med tanke på de kostnadsökningar vi förväntar oss under det kommande året, säger Öbo:s vd Roger Rådström i ett pressmeddelande.
Hem & Hyra har inte lyckats nå Hyresgästföreningens förhandlare Le-Roy Wentzel för en kommentar. Men förhandlingschefen i Region Mitt, Sven-Erik Rasmussen, har tidigare gjort följande uttalande till Hem & Hyra:
-Yrkanden ligger högt i år, alldeles för högt. Nu ska vi göra analyser bolag för bolag och se över deras kalkyler.
Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Öbo inleds den 27 november.
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.