HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Olaf står ut med laddkrånglet – för miljöns skull

Östergötland Norrköpingsbon och hyresgästen Olaf Lindström funderade noga ­innan han skaffade elbil. Det finns inte några laddstolpar i hans bostadsområde.
Foto: Jakob Kindesjö
Olaf Lindström är, trots krånglet med att hålla bilen laddad, ändå nöjd med sin eldrivna Tesla.

Han är teknikintresserad, kör mycket bil och vill samtidigt värna om miljön. Därför valde Olaf Lindström en elbil när det var dags att byta för ett halvår sedan. Men det var inget självklart val.

– Jag funderade mycket innan i och med att det inte finns några laddningsmöjligheter här där jag bor, säger han.

Läs ocksåKöpte elbil – övertygade sin hyresvärd att fixa laddstolpe

Olaf Lindström har hittat en lösning som han ändå tycker är acceptabel. Han nattparkerar på en pendlarparkering med laddstolpar en knapp kilometer från lägenheten på Åbygatan.

– Det tar bara fem minuter att gå men det är klart att det är begränsande.

Han hade föredragit att kunna ha bilen närmare hemmet. Men trots det extra krånglet så ångrar han inte sitt val.

Läs ocksåÄldreboendet som ingen ville ha

– Bilen är rolig att köra och milkostnaden låg. Den drar el för 2,50 kronor per mil ungefär. Men jag tror att de flesta som har elbil bor i villa. Då är det ju smidigare eftersom man kan styra det här med laddningen själv, säger han.

Läs också Nyborgska huset: Från nazinäste till strulbostad Krogbesökare duschas när hyresgäster badar "Snart slår den i taket" - Så gammal är Ristos äldsta krukväxt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.