HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Motalavärd satsar för elbilar

Motala Platen i Motala har installerat laddstolpar för elbilar i Charlottenborg. Om det visar sig finnas en efterfrågan kan stolpar sättas upp i fler områden framöver.
Foto: Jenny Knutsson
Andreas Bruzelius från Eon och Platens styrelseordförande Daniel Starkengren (M) klippte bandet och invigde de nya laddstationen.

På fredagen var det invigning med bandklippning till musik framförd av elever och personal från Kulturskolan. Flera hyresgäster dök också upp för att kika på stolparna som kommit upp i deras område.

— Det är bra att det sätts upp så att det finns möjlighet att ha elbil om man vill, för ingen kommer ju skaffa det om det inte går att ladda i närheten, säger Ragne Dahlström, som bor i Charlottenborg.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.
Ragne Dahlström och särbon Gerd Reinholdsson har inga planer på att skaffa elbil, men tycker ändå att det är bra att det finns laddmöjligheter för de som kan och vill göra det.

Själv har han dock inga planer på att byta ut sin bil mot en eldriven.

— Det är för dyrt för mig.

Platens vd Lars Åke Landén berättar att laddmöjligheter har efterfrågats från hyresgäster då och då men inte i någon omfattande utsträckning. Han tror dock, precis som Ragne Dahlström, att många tvekar att skaffa elbil när det inte finns laddmöjligheter i eller nära bostadsområdet.

Läs ocksåTrebarnsfamilj vräks efter bränder, vattenskada och barnens knivlekspisbrand, hyresnämnden, Platen, Motala, vräkning

— Man ska kunna ha elbil fast man är hyresgäst. Därför väljer vi att göra det här, säger Lars Åke Landén.

Två stolpar med totalt fyra laddplatser har gjorts i ordning, till en kostnad på cirka 250 000 kronor. Platen har beviljats bidrag via Naturvårdsverket på 50 000. Vem som helst får utnyttja laddpunkterna men Platens hyresgäster får rabatt på kilowattpriset.

Om försöket faller väl ut kan fler bostadsområden få laddstolpar framöver.

Trots att det är en förhållandevis stor investering så utesluter inte Lars Åke Landén att laddstolpar kan komma upp i fler av Platens bostadsområden.

— Vi får se hur det här faller ut först, säger han.

Läs också Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Bilfri stadsdel splittrar Trollhättan - "Bara för en utvald klick"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.